Šatan predsa len na farmu. V AHL si bude udržiavať formu

Miroslav Šatan (vpravo) si so Sidneym Crosbym v najbližšej dobe nezahrá. Je tu aj možnosť, že sa tak už nestane vôbec.
Miroslav Šatan (vpravo) si so Sidneym Crosbym v najbližšej dobe nezahrá. Je tu aj možnosť, že sa tak už nestane vôbec. (Autor: ap)
Sportnet|12. mar 2009 o 10:20

Hokejový útočník Miroslav Šatan sa podľa Sporting News dohodol s klubom Pittsburgh Penguins a od stredy sa definitívne stal hráčom farmárskeho tímu Pittsburghu Wilkes-Barre/Scranton.

PITTSBURGH. Hokejový útočník Miroslav Šatan sa podľa Sporting News dohodol s klubom Pittsburgh Penguins a od stredy sa definitívne stal hráčom farmárskeho tímu Pittsburghu Wilkes-Barre/Scranton v AHL, kam ho poslali už minulý týždeň.

Na farmu opäť po 14 rokoch

Tridsaťštyriročný slovenský krídelník odohral v NHL 1012 zápasov, v ktorých zaznamenal 721 bodov (354 gólov a 367 asistencií). Hráčom farmárskeho tímu bude prvýkrát od sezóny 1994/95, keď ešte pred svojím debutom v NHL odohral 25 zápasov za rezervu Edmontonu Cape Breton Oilers rovnako v AHL, ako aj niekoľko duelov v kluboch IHL Detroit Vipers a San Diego Gulls.

Šatan doplatil na finančnú politiku v Pittsburghu, keďže jeho klub má po minulotýždňovom angažovaní Billa Guerina z New York Islanders zmluvy na sumu, ktorá presahuje platový strop. Vedenie Penguins ho v rámci snahy dostať sa pod najvyššiu možnú hranicu najskôr zaradilo na waiver listinu a ponúklo iným klubom, následne ho poslali na farmu do Wilkes-Barre/Scranton.

Šatan sa môže predstaviť v play off

Počas pôsobenia na farme dostane Šatan alikvotnú časť svojho ročného platu 3,5 milióna dolárov, ako keby hral v NHL, ale tieto financie sa nerátajú do platového stropu klubu. Slovenský útočník si už nemôže obliecť do konca aktuálnej sezóny v NHL iný dres ako ten pittsburský.

V prvom mužstve by sa mohol ešte objaviť v prípade zranenia niektorej z opôr, či v play off, kde sa už platový strop nepočíta. Od 1. júna bude Miroslav Šatan opäť neobmedzeným voľným hráčom a bude môcť podpísať novú zmluvu s ktorýmkoľvek tímom NHL.

"Dôvod, prečo ide Miro do AHL, je fakt, že len tak sa môže udržať v tréningovom a zápasovom rytme. Verí, že sa vrát do tímu Penguins v blízkej budúcnosti. Nie je to o tom, že. Je to o tom, že kedy," citujú pittsburské médiá agenta Allana Walsha.

Nachádzate sa tu:
Domov