Šatan a Demitra stále bez zmlúv

SITA|15. júl 2010 o 15:31

Dvojica slovenských hokejových útočníkov Pavol Demitra a Miroslav Šatan stále nemajú zmluvu na nasledujúcu sezónu.

BRATISLAVA. Obom sa kontrakty s tímami v zámorskej NHL skončili 30. júna 2010 a o deň neskôr sa stali voľnými hráčmi. V prípade oboch skúsených hokejistov by mohlo prísť k rozuzleniu ich situácie už čoskoro.

Hokejová tvár 35-ročného Pavla Demitru mala v predchádzajúcej sezóne dve tváre. Kým v drese slovenskej reprezentácie na olympijskom turnaji vo Vancouveri žiaril, na klubovej scéne sa naplno nepresadil, keď pre problémy s ramenom naskočil do kolotoča NHL až v januári. Ako uvádza ESPN, v Demitrovi vždy driemala veľká ofenzívna sila, no nie každý tréner z neho napokon dokázal dostať maximum. "V Pavlovom prípade rokujeme s viacerými mužstvami v Rusku aj v NHL. Verím, že už čoskoro budeme bližšie k zmluve," uviedol pre ESPN Demitrov agent Matt Keator.

Miroslav Šatan rovnako ako Demitra neabsolvoval kompletný súťažný ročník. Takmer polovicu sezóny NHL iba individuálne trénoval, až v januári sa dohodol na spolupráci s tímom Boston Bruins a v jeho drese si počínal veľmi dobre. Jeho agent Allan Walsh dúfa, že trh s voľnými hráčmi sa čoskoro rozhýbe a Šatan dlho bez zmluvy neostane. "Rokujeme s viacerými tímami z NHL. Kluby zvolili vyčkávaciu taktiku, ale predpokladám, že už čoskoro sa trh s voľnými hráčmi rozhýbe," cituje ESPN Walsha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan a Demitra stále bez zmlúv