Saparov prestup do Besiktasu je stále reálny

Marek Sapara
Marek Sapara (Autor: afp)
SITA|31. jan 2009 o 15:03

Slovenský futbalista Marek Sapara stále dúfa, že vedenie jeho súčasného zamestnávateľa, nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim, mu povolí prestup do Besiktasu.

TRONDHEIM / LA MANGA. Slovenský futbalista Marek Sapara stále dúfa, že vedenie jeho súčasného zamestnávateľa, nórskeho prvoligového klubu Rosenborg Trondheim, mu povolí prestup do tureckého Besiktasu Istanbul.

Napriek tomu, že už v piatok sa objavili informácie o definitívnom krachu rokovaní medzi agentom 26-ročného reprezentanta SR Karola Csontóa zo spoločnosti Stars and Friends a predstaviteľmi najúspešnejšieho nórskeho klubu v histórii, nádej umiera posledná.

Prestup sa ešte môže uskutočniť, zostáva pár hodín

"Bojujeme! A to doslova a do písmena. Predtým som si nedokázal predstaviť, koľko stresu a roboty je s takýmito rokovaniami. Teraz som sa o tom presvedčil. Napriek tomu, že môj manažér odviedol neuveriteľnú robotu, stále sa nám nepodarilo nič dosiahnuť. Rosenborg už desaťkrát povedal nie, no Karol vždy našiel nejaké riešenie, ako sa posunúť ďalej. Stále je všetko otvorené. Rosenborg zatiaľ nechce povoliť, aj keď Turci už núkali veľmi dobré odstupné. Momentálne vidím šance tak 30 ku 70, že sa mi ešte podarí do pondelka, keď sa končí prestupový termín do Turecka, uzavrieť dohodu," povedal v sobotu popoludní pre agentúru SITA Marek Sapara, ktorý je momentálne so svojimi spoluhráčmi na hernom sústredení v španielskej La Mange.

Zotrvať by tam mal do soboty 7. februára. "Mne zatiaľ nezostáva nič iné len trénovať na sto percent. Našťastie, koleno už necítim, zatiaľ drží. Už som absolvoval aj tri - štyri tréningy s loptou, takže už môžem zaberať naplno. Tréneri sú so mnou spokojní."

Ak by sa napokon avizovaný prestup neuskutočnil a Marek by zostal aj naďalej v Rosenborgu, dúfa, že sa nezmení postoj trénerov či funkcionárov klubu k jeho osobe. "Verím, že potom nenastane situácia, keď by ma posadili na lavičku z pomsty či niečo podobné. Ja som priamy a korektný človek, otvorene som sa o svojich pocitoch a plánoch rozprával s trénerom aj prezidentom. Oni chápu, že je to pre mňa príležitosť posunúť sa ďalej, no bojujú zo všetkých síl, aby si ma udržali. V tejto sezóne sa chcú totiž prebojovať opäť do Ligy majstrov a ja mám byť jedným z kľúčov k tomu, aby sa im to podarilo," dodal bývalý hráč Košíc či Ružomberka, ktorý do Trondheimu prestúpil v lete 2006.

Nachádzate sa tu:
Domov