Sapara zostáva v Rosenborgu, Csontó sklamaný

SITA|2. feb 2009 o 14:49

Slovenský futbalista Marek Sapara definitívne zostáva v nórskom prvoligovom klube Rosenborg Trondheim.

TRONDHEIM / LA MANGA. Ako pre agentúru SITA potvrdil v pondelok popoludní hráčov zástupca zo spoločnosti Stars and Friends Karol Csontó, v nedeľu neskoro večer predstavitelia tureckého Besiktasu Istanbul definitívne zavrhli možnosť získať do svojich radov 26-ročného reprezentanta SR a namiesto neho angažovali Fabiana Ernsta z nemeckého Schalke 04.

"Obaja, ja aj Marek, sme veľmi sklamaní z vývoja situácie. Aj keď Besiktas ponúkal 3,5 milióna eur, čo je podľa mňa veľmi dobrá cena, zástupcovia nórskeho tímu ani nemali snahu rokovať. Turci boli posledné dva dni pripravení skompletizovať prestup, chceli čakať do poslednej možnej chvíle, no prístup Rosenborgu nás veľmi sklamal. Najväčší problém je podľa mňa v tom, že za tri týždne sú v Trondheime voľby predstavenstva a súčasní predstavitelia si nechceli pokaziť imidž tým, že by pustili jednu z najväčších hviezd mužstva," povedal Karol Csontó a ďalej pokračoval: "Teraz si obaja potrebujeme oddýchnuť a v lete sa budeme snažiť nájsť vhodné riešenie. Uvidíme, ako potom zareaguje vedenie klubu, ktoré už v minulosti Markovi sľúbilo, že ho v prípade dobrej ceny pustí."

Opora slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Sapara má byť podľa vyjadrení zástupcov najúspešnejšieho nórskeho klubu v histórii jedným z kľúčových hráčov v sezóne 2009. V nej si chce Trondheim opäť vybojovať miestenku v Lige majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov