Sapara v pondelok pod skalpel, v januári sa chce vrátiť

SITA|28. nov 2008 o 13:42

Pre slovenského futbalového reprezentanta Marka Saparu sa sezóna v drese nórskeho Rosenborgu Trondheim predčasne skončila.

TRONDHEIM. Dvadsaťšesťročný stredopoliar si totiž na nedávnom tréningu podvrtol koleno, ktoré ho trápilo už dlhší čas. Pôvodne mal bývalý hráč Košíc a Ružomberka absolvovať operáciu až po decembrovom dueli Rosenborgu v G-skupine Pohára UEFA 2008/09 proti FC Kodaň, no nepríjemná udalosť na tréningu všetko urýchlila. "Som z toho celého veľmi smutný. V ľavom kolene mám, žiaľ, poškodený vonkajší meniskus a možno aj ten vnútorný. To však zistia až po tom, ako ma otvoria. Po operácii musím niekoľko dní zostať v Nórsku, nechcem riskovať let. V sobotu 6. decembra by som mal pricestovať na Slovensko," povedal pre agentúru SITA Marek Sapara, ktorého bude operovať klubový lekár v Trondheime.

Koleno trápilo šikovného stredopoliara už takmer rok. "Často sa mi stávalo, že niekoľko dní ma to veľmi bolelo, a potom to zase ustúpilo. Po dvoch týždňoch od zákroku môžem začať pomaličky bicyklovať a dúfam, že už v januári by som sa mohol zapojiť znovu do prípravy s mužstvom. Určite však nechcem nič uponáhľať, aby sa mi to potom nevypomstilo," vyhlásil šiesty najlepší futbalista SR za rok 2007.

Hlavný kormidelník Rosenborgu Erik Hamrén pochopiteľne neuvítal neúčasť jedného zo svojich kľúčových hráčov v dôležitých dueloch Pohára UEFA. Absencia záložníka s vynikajúcou kopacou technikou sa negatívne podpísala na štvrtkovom zápase v európskom pohári č. 2 proti Valencii, ktorý nórsky veľkoklub na domácom trávniku zahanbujúco prehral 0:4. "Správy o zraneniach hráčov pochopiteľne nikdy neprijímam s úsmevom, no napriek Saparovej operácii musíme zostať v kabíne pozitívne naladení. Najdôležitejšie je, aby sa dal do poriadku do januára budúceho roka, keď začneme s prípravou na novú sezónu," povedal pre www.rbk.no Erik Hamrén.

V hľadisku štadióna Lerkendal sedel vo štvrtok večer aj slovenský reprezentant a naživo tak videl krutú prehru svojich spoluhráčov. "Šesťdesiat minút bolo z našej strany výborných. Potom sme však dostali doslova trápny prvý gól a to nás zabrzdilo. Valencia v ďalších minútach začala hrať svoju hru, držala loptu a my sme začali byť nervózni. Otvorili sme obranu a dostali sme ďalšie tri góly. Myslím si, že výsledok 0:4 je pre nás dosť krutý, aj keď na druhej strane nechcem tvrdiť, že Valencia vyhrala nezaslúžene," dodal Marek

Nachádzate sa tu:
Domov