Sapara trénuje štyrikrát denne, chrbát stále neposlúcha

SITA|16. jún 2009 o 13:36

Slovenský futbalista Marek Sapara más stále problémy s boľavým chrbtom, pre ktorý neodohral nedávny kvalifikačný duel proti San Marínu (7:0).

TRONDHEIM.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar nórskeho Rosenborgu Trondheim sa po reprezentačnom zraze, na ktorom mu lekár Vladimír Pener diagnostikoval problémy s platničkami, týždeň zotavoval v domácom prostredí, no v sobotu sa už presunul na sever Európy.

"Momentálne trénujem až štyrikrát denne približne po hodinke. Ide predovšetkým o uvoľňovacie cvičenia na chrbát, ktorý ma ešte stále pobolieva. Moja rozcvička pozostáva z 15-minútovej prechádzky, potom nasledujú rôzne uvoľňovacie a stabilizačné cviky či strečing. Popoludní mám na programe tréning v bazéne - vo vode chodím, utekám, stojím na jednej nohe a druhou kývam dopredu a dozadu, resp. do bokov," povedal pre agentúru SITA v utorok popoludní Marek Sapara a pokračoval: "Dôležité je, aby som veľa cvičil, aj preto sme zvolili štvorfázový tréning. Nejde vôbec o náročné cviky, no musí ich byť čo najviac. Niektoré cvičenia mi naordinoval kondičný tréner reprezentácie Martin Rusnák, ostatné mi predpísal fyzioterapeut Rosenborgu."

Bývalý hráč 1. FC Košice a MFK Ružomberok by sa pochopiteľne čo najskôr chcel vrátiť na súťažné trávniky, no svoj comeback rozhodne nechce uponáhľať, aby sa mu problémy v budúcnosti nevrátili.

"Ak pôjde počas najbližších dní všetko podľa plánu, chcel by som ku koncu týždňa skúsiť, čo to dá. Určite ešte nie s loptou, no rád by som telo zaťažil a počkal na reakciu, či to bude zlé alebo nie," vyhlásil stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie.

Rosenborg čaká v stredu dôležitý zápas osemfinále Nórskeho pohára na pôde druholigového Strindheimu, v ktorom nebude k dispozícii viacero kľúčových hráčov.

"Okrem mňa sú zranení aj ďalší, dvaja hráči z kádra sú teraz navyše na majstrovstvách Európy do 21 rokov. Bude to veľmi náročný súper, verím však, že aj napriek týmto absenciám ho zvládneme a postúpime do štvrťfinále," dodal Marek Sapara.

Nachádzate sa tu:
Domov