Sapara potiahol Rosenborg do pozícii lídra

SITA|27. apr 2009 o 16:36

Futbalisti Rosenborgu Trondheim sa po 6. kole najvyššej nórskej súťaže dostali na čelo tabuľky aj zásluhou slovenského reprezentanta Marka Saparu.

TRONDHEIM.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar najúspešnejšieho nórskeho klubu v histórii zaznamenal v 89. min nedeľňajšieho stretnutia na pôde Lilleströmu víťazný gól na 2:1.

"Som samozrejme veľmi rád, že sa mi podarilo skórovať. Už som ani nedúfal, že by mi to tam mohlo padnúť, keďže sa mi príliš nedarilo. Môj gól je o to cennejší, že znamenal náš triumf 2:1," povedal pre nórske médiá Marek Sapara a pokračoval: "V tomto stretnutí sme ukázali náš charakter. Dokázali sme, že hráme so srdcom a keď treba, vieme aj zabojovať."

Podľa Saparu bude teraz dôležité, aby zverenci trénera Erika Hamréna dokázali potvrdiť zisk troch bodov aj v nedeľu v domácom zápase proti Fredrikstadu.

"Verím, že v ďalších dueloch potvrdíme našu dobrú formu a predovšetkým pred vlastnými fanúšikmi pôjdeme jednoznačne za naším cieľom, ktorým je zisk majstrovského titulu. Dúfam, že na vrchole zostaneme až do konca súťaže," dodal slovenský reprezentant, na ktorého slová nadviazal aj tréner Rosenborgu Erik Hamrén: "Som veľmi rád, že sme jediným nezdolaným mužstvom v lige. V zápase proti Lilleströmu sme ukázali morálku a bojovného ducha."

Nachádzate sa tu:
Domov