Sapara po operácii členka zaberá opäť naplno

SITA|7. jan 2010 o 12:37

Slovenský futbalový reprezentant pôsobiaci v tíme aktuálneho nórskeho šampióna Rosenborg Trondheim Marek Sapara už po operácii členka opäť trénuje naplno.

TRONDHEIM. Slovenský futbalový reprezentant pôsobiaci v tíme aktuálneho nórskeho šampióna Rosenborg Trondheim (hrá sa systémom jar - jeseň, pozn.) Marek Sapara už po operácii členka opäť trénuje naplno.

Dvadsaťsedemročný záložník sa podrobil chirurgickému zákroku ešte koncom novembra, lekár mu odstránil z oblasti členka drobné úlomky z kosti.

"Konečne môžem normálne behať. Trénujem takmer naplno, akurát pravý futbalový tréning som ešte neabsolvoval. Behám, plávam, bicyklujem, posilňujem a najviac ma teší, že pri týchto činnostiach ma už členok vôbec nebolí," povedal pre agentúru SITA spokojný Sapara. Ten sa s Rosenborgom pripravuje v domácich podmienkach, kde by mal so spoluhráčmi stráviť celý január.

"Vo februári cestujeme na mesačné sústredenie do Španielska. Dva týždne strávime úplne na juhu v okolí mestečka Marbella. Ďalších štrnásť dní by sme mali byť v oblasti La Manga neďaleko Murcie. Už sa všetci tešíme, určite tam bude krásne. Navyše, podmienky pre futbalové sústredenie sú tam údajne ideálne," pokračoval bývalý hráč Krásnej nad Hornádom, Košíc a Ružomberka.

Rosenborg čakajú v januári dva prípravné zápasy - 23. 1. proti jednému z nórskych druholigistov a 30. 1. proti švédskemu AIK Štokholm.

"Pravdepodobne v týchto stretnutiach ešte nenastúpim. Maximálne tak na dvadsať minút. Potom v Španielsku odohráme ďalšie štyri duely. Viem, že nás čaká dánske Odense a ruský CSKA Moskva, ďalších dvoch súperov si presne nepamätám, ale v týchto zápasoch by som už mohol hrať v základnej zostave. Teraz je ešte skoro niečo predpovedať, zatiaľ sú to len moje pocity,“ opísal Marek Sapara šance na absolvovanie zápasovej záťaže.

Slovenskú reprezentáciu čaká v marci prípravný duel proti Nórsku, ktoré je Saparovým druhým domovom. "Bude to pre mňa špecifické. V Rosenborgu je niekoľko nórskych reprezentantov. Už sa spoločne doberáme a tešíme sa, že nastúpime proti sebe. Pevne verím, že v tom čase už budem zdravotne stopercentne v poriadku a dostanem pozvánku do národného výberu,“ uzavrel 27-ročný košický rodák.

Nachádzate sa tu:
Domov