Sao Paulo dovŕšilo brazílsky majstrovský hetrik

SITA|8. dec 2008 o 08:29

Šiesty brazílsky titul v klubovej histórii a tretí v rade si v nedeľňajšom zápase záverečného 38. kola najvyššej domácej súťaže vybojovali futbalisti FC Sao Paulo.

BRASILIA.

Lídrovi tabuľky stačila aj remíza, ale obhajca trofeje nenechal nič na náhodu a gólom Borgesa z 22. min zvíťazil nad Goiás 1:0. Boj o primát zdramatizovalo druhé Gremio, ktoré zdolalo Atlético Mineiro 2:0, zaváhania Sao Paula sa však nedočkalo. Víťazom brazílskeho šampionátu sa Sao Paulo stalo aj v rokoch 1977, 1986 a 1991.

V tomto ročníku sa už v polovici súťaže odpútalo od svojho prenasledovateľa Gremia na rozdiel 11 bodov a hoci vysoký náskok postupne stratilo, o zavŕšení majstrovského hetriku mohlo rozhodnúť už pred týždňom v domácom prostredí. V súboji s Fluminense sa však na zaplnenom 70-tisícovom štadióne Morumbi zrodila iba remíza 1:1.

Na pôde Goiás to nemali hráči Sao Paula ľahké, v hustom daždi dobýjali obranu súpera od prvej minúty. Domáci tím bol prakticky celý zápas pod tlakom a výsledok mohol byť z pohľadu staronového šampióna ešte triumfálnejší, keby nebolo zázračných zákrokov brankára Harleia. Na začiatku jedinej gólovej akcie bol priamy kop v podaní gólmana hostí Rogeria Ceniho, lopta z jeho kopačky sa odrazila od Harleiovej ruky pred stredopoliara Huga, ktorý ju posunul Borgesovi a ten nezaváhal.

"Som nesmierne šťastný. Toto je mimoriadny tím," opájal sa nadšením autor gólovej poistky. Tréner Sao Paula Muricy Ramalho neskrýval slzy dojatia: "Musíme sa o tento triumf podeliť s našimi fanúšikmi, vedením a každým, kto sa oň pričinil."

Spolu s majstrovským titulom si Sao Paulo zabezpečilo účasť v budúcom ročníku Pohára osloboditeľov, miestenku si vybojovali aj Gremio, Palmeiras a Cruzeiro. So súťažou sa lúči štvornásobný šampión Vasco da Gama, zostupujú aj Figueirense, Portuguesa a Ipatinga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Sao Paulo dovŕšilo brazílsky majstrovský hetrik