Šanca na Valachovičov reprezentačný comeback stále žije

Hráč Slovana Jozef Valachovič (vpravo) zastavuje Avdiju Vrčajeviča z Prešova.
Hráč Slovana Jozef Valachovič (vpravo) zastavuje Avdiju Vrčajeviča z Prešova. (Autor: SITA)
SITA|20. mar 2009 o 16:26

Skúsený obranca Jozef Valachovič stále dúfa, že jeho návrat do reprezentačného dresu Slovenska po viac ako dva a pol roku bude skutočnosťou.

BRATISLAVA.

Tridsaťtriročný stopér, ktorý sa ocitol v nominácii trénera Vladimíra Weissa na prípravný zápas s Anglickom (sobota 28. 3.) a kvalifikačný duel s Českom (streda 1. 4.) sa už po prvej štvrťhodinke stredajšieho odvetného súboja štvrťfinále národného pohára proti MŠK Žilina (0:0) nešťastne zranil. Prognózy po tomto súboji v súvislosti s jeho štartom v najcennejšom drese neboli najružovejšie, dva dni po zápase to však už predsa len vyzeralo z pohľadu "Valašku" optimistickejšie.

"Cítim sa už lepšie ako na druhý deň po stretnutí. Určite sa budem hlásiť v pondelok na reprezentačnom zraze a potom sa uvidí, či budem môcť trénovať alebo nie. Momentálne k tomu neviem povedať nič viac," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA Jozef Valachovič, ktorého Weiss povolal najmä pre jeho skúsenosti a hlavičkárske kvality.

Lekár "belasých" Vladimír Pener ešte tiež nevedel určiť presný dátum návratu bývalého hráča Interu Bratislava, ŠKP Devín, Trenčína, Tel Avivu, Slovana Liberec, Rapidu Viedeň a Schwadorfu.

"Môžem len povedať, že jeho stav je asi o 50 percent lepší ako pred 24 hodinami. Ohľadom perspektívy by som sa však teraz nerád vyjadroval. Do nedeľňajšieho ligového zápasu s Ružomberkom ho asi nedám dokopy, no urobím všetko pre to, aby bol pripravený na reprezentačný zraz," povedal pre SITA Vladimír Pener a na margo špecifikácie Valachovičovho zranenia dodal: "Má ponaťahovaný šľachový aparát pravého kolenného kĺbu. Našťastie nie je nič natrhnuté ani výrazne poškodené."

Nachádzate sa tu:
Domov