Je to definitívne. Najlepší strelec slovenskej ligy ide k nováčikovi Serie A

Samuel Mráz ešte v drese Žiliny.
Samuel Mráz ešte v drese Žiliny. (Autor: TASR)
Sportnet|3. júl 2018 o 14:53

O záujme Empoli sa hovorilo dlhšie.

Na trase Žilina - Taliansko vznikla vďaka futbalovým klubom celkom aktívna linka. Najnovšie sa na nej definitívne uzavrel prestup útočníka Samuela Mráza do talianskeho klubu Empoli.

O záujme mužstva, ktoré sa po roku vracia do Serie A, sa hovorilo už dlhšie. Dnes túto informáciu definitívne potvrdil žilinský klub na svojej oficiálnej stránke.

"Bolo tam viac riešení, napokon z toho vypukla talianska liga. Čo sa týka aj tých ostatných líg, je z nich najprestížnejšia. Určite je radosť v nej hrať a veľká odmena pre každého hráča, ktorý sa tam dostane. Pre mňa to bude nová výzva zabojovať a pobiť sa zase s novými výzvami," povedal Mráz pre klubové médiá svojho, dnes už bývalého, klubu.

21-ročný rodák zo Senice pôsobil pod Dubňom od zimy 2017. S klubom získal majstrovský titul, výrazne do ligového diania prehovoril v uplynulej sezóne, keď sa s 21 gólmi stal najlepším strelcom súťaže.

Do Talianska odchádza necelé tri týždne po tom, čo do rovnakej krajiny smerovali aj futbalové kroky jeho žilinského spoluhráča Dávida Hancka. V tamojšej lige pôsobia aj Milan Škriniar a Nikolas Špalek.

"Kluby sa po vzájomných rozhovoroch dohodli na prestupe Samuela Mráza k nováčikovi Serie A. Empoli, ktoré má históriu a v minulosti pôsobilo v najvyššej súťaži, ho skautovalo už dlhšie. Už ako hráč Senice tam bol na mládežníckej skúške. Samo spravil výrazný progres, stal sa najlepším strelcom Fortuna ligy, dostal konkrétne ponuky. Samotný hráč prejavil záujem posunúť sa ďalej, napredovať, preto sme sa spoločne rozhodli ho uvoľniť. Načasovanie bolo optimálne, Samo sa posunie do jednej z najkvalitnejších líg a ďalej môže rozvíjať svoj potenciál. Má veľké predpoklady, záleží iba na ňom, ako sa popasuje s konkurenciou," citoval web MŠK športového manažéra Karola Belaníka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Je to definitívne. Najlepší strelec slovenskej ligy ide k nováčikovi Serie A