V Chomutove majú veľké problémy, slovenský obranca skončil v nemocnici

Obranca Juraj Valach sa dostal do slovenskej hokejovej nominácie na olympiádu.
Obranca Juraj Valach sa dostal do slovenskej hokejovej nominácie na olympiádu. (Autor: SITA)
SITA|27. mar 2019 o 16:41

Už takmer týždeň hokejistov trápia zdravotné ťažkosti.

BRATISLAVA. Už takmer týždeň sa hokejisti Chomutova boria s poriadnymi problémami. Pirátov čaká baráž o zotrvanie v najvyššej českej súťaži, no tréner Vladimír Růžička má problém poskladať zostavu na blížiace sa zápasy.

Väčšiu časť kádra už niekoľko dní trápia žalúdočné problémy a v jednom prípade už bola potvrdená salmonelóza. Očakávanie je, že ju majú aj ostatní hráči, ktorí minulú stredu v kabíne spolu konzumovali tatársky biftek.

"Potvrdená bola len u jedného, ale doktor tvrdí, že pokiaľ všetci konzumovali rovnaké jedlo a majú totožné príznaky, je dané, že ju majú aj ostatní. Nie je možné, aby ju niekto nemal, keď sa ukázali príznaky," ozrejmil pre hokej.cz Růžička.

"Všetci nakazení sú na tom rovnako a doma skoro zomierajú. Chlapci do seba nemohli dostať ani vodu. Keď sa trochu napili, hneď leteli na záchod. Majú kŕče v bruchu, Juraja Valacha dokonca odviezli do nemocnice. U starších osôb to môže byť ohrozenie života. Nepomôže nič iné ako čakať," dodal Růžička.

Kouč Vladimír Růžička mal už v posledných dvoch zápasoch play-out so skladaním zostavy a väčšinu jeho kádra tvorili juniori a hokejisti z rezervného mužstva.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V Chomutove majú veľké problémy, slovenský obranca skončil v nemocnici