Šala prehrala v Budapešti o 18 gólov

TASR|5. okt 2008 o 14:18

Slovenský vicemajster v Maďarsku sklamal.

BUDAPEŠŤ. Hádzanárky slovenského vicemajstra Slovan Duslo Šaľa prehrali v úvodnom zápase 2. kola Pohára EHF na palubovke maďarského FTC Budapešť vysoko 23:41.

Zverenky trénerky Dariny Braunovej tak pred domácou odvetou, ktorá je na programe 11. októbra o 17.30 v Šali, už prakticky stratili všetky šance na postup.

Chemičky v úvode zápasu zaskočili favorizované Maďarky a v desiatej minúte viedli rozdielom troch gólov (7:4). V ďalších minútach však domáce zapli na vyššie obrátky, rýchlou kombinačnou hrou rozleptávali obranu Šalaniek a už do polčasu si vytvorili deväťgólový náskok, ktorý po zmene strán ešte zvýšili.

Odveta bude lenn formalitou

Trénerka Šale Darina Braunová bola po zápase sklamaná. "Do 15. minúty sme sa ešte ako-tak držali a vyhrávali sme. Potom však musela ísť dolu Čamajová, ktorá mala problémy s nohou, i Martanovičová a po prestriedaní sa súper dostal do vedenia. Bohužiaľ, hrali sme veľmi netakticky, zbrklo sme zakončovali, zle sme bránili. Maďarky určite mali svoju kvalitu, ale nám sa nedarilo tak, ako som si predstavovala. Cez prestávku v šatni som dievčatám prizvukovala, že v pohároch rozhoduje každý gól. Nabádala som ich, aby hrali disciplinovanejšie, no moje slová nepadli na úrodnú pôdu. Odveta už bude iba formalitou, no dúfam, že doma uhráme prijateľný výsledok, ktorý poteší divákov. Chceme sa v každom prípade rehabilitovať za túto vysokú prehru," povedala pre TASR Braunová.

FTC Budapešť - Slovan Duslo Šaľa 41:23 (20:11)

Najviac gólov: Kenyeresová 9, Szamoranská a Szucsanská po 8 -

Zostava a góly Šale: Grandtnerová, Némethová - Trochtová 3, Martanovičová 5, Braunová, Váradyová 4, Čamajová, Czániková 2, Macháliková, Puškášová 1, Pileková 1, Popluhárová 7/2, 7 m hody: 11/9 - 2/2, vylúčené 3:3, rozhodovali: Cvetko, Kavalar (obaja Slov.), 600 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»HádzanỊala prehrala v Budapešti o 18 gólov