Sagan varoval pred ich dominanciou. Podľa rivala teraz môžu za jeho triumf

Niki Terpstra (vpravo) nebol taký šťastný ako po Okolo Flámska.
Niki Terpstra (vpravo) nebol taký šťastný ako po Okolo Flámska. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|8. apr 2018 o 22:22

Peter Sagan vyhral druhý monument v kariére.

BRATISLAVA. Musíme spolupracovať, lebo Quick-Step vyhrá všetko. Takto Peter Sagan prehováral súperom z pelotónu do duše po pretekoch Okolo Flámska 2018, ktoré ovládol Niki Terpstra, jeden z lídrov tímu Quick-Step.

Ten je skvele vyvážený, má viacero silných pretekárov a v tejto sezóne dominuje. Na flámskych klasikách od konca februára neuspel iba raz - na Gent - Wevelgem. Vtedy vyhral Sagan.

Aj po Paríž - Roubaix Sagan svoje slová zopakoval.

"Hovoril som, že keď nebudeme spolupracovať, Quick-Step vyhrá. Nesťažoval som sa. Hovoril som len pravdu. Akože, zobuďte sa," vravel slovenský cyklista.

Triumf na Paríž - Roubaix favorizovanému tímu uchmatol. Viac ako 50 kilometrov pred cieľom si vyštartoval po žulovú kocku, teda cenu pre víťaza.

Saganov rival Greg Van Avermaet víťazstvo na Paríž - Roubaix neobhájil. V cieli tvrdil, že vina za Slovákov triumf padá na Quick-Step. V podstate ho nespolupráca v skupine favoritov škrela úplne rovnako ako Sagana pred týždňom po Okolo Flámska.

Raz sa ma pýtate tak, raz inak. Takto sa nedá

Sagan šiel skvele, na náročnom teréne vyzeral ako akrobat. "Je neuveriteľné, ako Sagan ovláda bicykel," chválil Slováka komentátor Eurosportu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan varoval pred ich dominanciou. Podľa rivala teraz môžu za jeho triumf