Sagana čaká stres na Tour. V sobotu sa stretne s fanúšikmi v Petržalke

Na snímke vpravo bývalý taliansky cyklista a víťaz bodovacej súťaže na olympijských hrách 1992 v Barcelone Giovanni Lombardi, ktorý je športový manažér Petra Sagana.
Na snímke vpravo bývalý taliansky cyklista a víťaz bodovacej súťaže na olympijských hrách 1992 v Barcelone Giovanni Lombardi, ktorý je športový manažér Petra Sagana. (Autor: TASR)
SITA|22. apr 2013 o 12:09

V lete ho na francúzskych cestách čaká 21-etapový každodenný boj o prežitie.

BRATISLAVA. Cyklista Peter Sagan je s doterajším priebehom sezóny spokojný a už sa pripravuje na ďalší cieľ - obhájiť zelené tričko víťaza bodovacej súťaže na Tour de France.

Vo svetovom rebríčku je 23-ročný Žilinčan momentálne na druhom mieste za Fabianom Cancellarom.

V najbližších dvoch týždňoch si trocha oddýchne a zregeneruje, následne ho čakajú štarty na Okolo Kalifornie, Okolo Švajčiarska a v júli na Tour de France.

"Zatiaľ som so sezónou spokojný. Podarilo sa mi dosiahnuť dobré výsledky. Škoda, že som nevyhral na Miláno - San Remo či Okolo Flámska," uviedol Peter Sagan.

V doterajšom priebehu roka vyhral preteky Gent - Wevelgem, Brabantský šíp, dve etapy na Okolo Ománu, GP Camaiore, dve etapy na Tirreno - Adriatico, jednu na Troch dňoch De Panne - Koksijde. "Teší ma, že som vyhral aspoň jednu veľkú klasiku. Na ďalších som získal skúsenosti a verím, že ich zužitkujem v ďalších rokoch."

Každodenný stres na Tour

Sagana v lete na francúzskych cestách čaká 21-etapový každodenný boj o prežitie. "Na Tour nikdy neviete, čo sa môže stať. Je to bitka o to, aby človek prišiel do cieľa - každodenný stres," doplnil.

Do pozornosti sa slovenský cyklista dostal aj vďaka udalostiam po pretekoch Okolo Flámska, kde chytil za zadnú časť tela hostesku. "Vo svete sú oveľa väčšie problémy a bral som to tak, že niekto nemal o čom písať, tak to nafúkol. Na Slovensku to pochopil každý a zasmial sa," dodal Sagan.

Sagan bude bicyklovať s fanúšikmi

Fanúšikovia cyklistiky na Slovensku dostanú v sobotu 27. apríla možnosť zajazdiť si s Petrom Saganom. V Petržalke pripravili pre záujemcov približne trinásťkilometrový okruh.

"Samozrejme, že by som chcel vyhrať," zasmial sa Peter Sagan, ale potom už dodal: "Bude to jazda pre verejnosť. Chcem fanúšikom poďakovať, stretnúť sa s nimi. Nebude chýbať ani autogramiáda."

"Mnohí ma už kritizovali, že to organizujeme v Bratislave a nie v Žiline či v inom meste. Nemôžem sa však rozkrájať, navyše v Bratislave sa našli partneri, ktorí toto podujatie zorganizovali."

Akcia Zabicyklujte si s Petrom Saganom sa začne registráciou o 14.00 h pri zadnom vchode do Auparku pri Sade Janka Kráľa. Trasa jazdy povedie ulicami Petržalky až na Lúky k Draždiaku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana čaká stres na Tour. V sobotu sa stretne s fanúšikmi v Petržalke