Legenda klasík má troch favoritov na Okolo Flámska. Sagan medzi nimi nie je

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Miloslav Šebela|4. apr 2019 o 15:24

V tíme veria sile slovenského cyklistu.

BRATISLAVA. Jedno víťazstvo dokáže zmeniť sezónu cyklistu z podpriemernej na svetovú. Stačí v jeden deň byť rýchlejší ako súperi a pretekár sa stane hrdinom.

Takouto súťažou je aj nedeľňajšia klasika Okolo Flámska.

Pred víkendom sa vedú dlhé debaty o tom, kto a prečo by mal zvíťaziť. Favoritov je vyše desať a každý má argumenty za toho svojho.

Vyhrá Jungels

Jedným z najpovolanejších, kto k tejto téme má čo povedať, je Tom Boonen, trojnásobný víťaz Okolo Flámska a legenda klasík. Belgičan pre televíziu Sporza označil troch hlavných favoritov.

"Veľa môže ukázať Wout van Aert. Má za sebou silný tím Jumbo a má všetko, čo potrebuje cyklista, aby tu zvíťazil. Otázkou je, či to dokáže už teraz," opisoval Boonen.

Ďalším jazdcom, ktorého favorizuje, je Mathieu van der Poel. Jeho slabinou je, že jazdí v slabom tíme a bude sa musieť sám vedieť presadiť proti silným tímom.

"Ale aj tak si myslím, že v nedeľu zvíťazí Bob Jungels," odhaduje Boonen.

"Má výhodu v tom, že nie je takým veľkým favoritom. Má obrovskú silu, dokáže ujsť súperom a udržať vysoké tempo oveľa dlhšie ako ktokoľvek iný. Okrem toho má za sebou veľmi silný tím Deceuninck," dodáva Boonen.

Valach: Sagan je silný

Holanďan Mathieu van der Poel zas pri menách favoritov spomenul aj Petra Sagana. Slovenského majstra vyzdvihol aj jeho tímový kolega Lukas Pöstlberger.

"Pre mňa je hlavným favoritom. Má za sebou výbornú prípravu. V nedeľu budeme bojovať o víťazstvo," povedal Pöstlberger pre Sporza.

"Peter na klasikách jazdil stále vpredu. Je silný, potvrdil, že má výbornú výkonnosť a môžeme teraz len čakať, ako obstojí na ďalších podujatiach," cituje Pravda športového riaditeľa Bora-Hansgrohe Jána Valacha.

Zlou správou pre Sagana však je, že v stredu sa vážne zranil Jempy Drucker. Pri páde na klasike Dwars door Vlaanderen utrpel otras mozgu a zlomil si šiesty krčný stavec.

Drucker bol v pôvodnej nominácii tímu na Okolo Flámska a taktiež mal pomôcť Saganovi obhájiť triumf o týždeň na ďalšej slávnej klasike Paríž – Roubaix.

Zahraničné stávkové kancelárie najviac favorizujú Čecha Štybara s kurzom 8:1. Peter Sagan je na druhom mieste spoločne s Wouterom van Aertom či Gregom van Avermaetom a kurzom 9:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Legenda klasík má troch favoritov na Okolo Flámska. Sagan medzi nimi nie je