Sádecký strelil brilantný gól, ktorým sa preslávil Demitra

Boris Sádecký dal krásny gól. Body nepriniesol.
Boris Sádecký dal krásny gól. Body nepriniesol. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|25. okt 2017 o 23:14

Na tréningu to niekedy skúšam zo zábavy, ale že to spravím v zápase, na to som nikdy nepomyslel, priznal Sádecký.

BRATISLAVA. Keď naskočí na ľad, vždy hýri aktivitou a upúta rýchlosťou a dravosťou. Útočník Slovana Boris Sádecký ukázal v zápase KHL proti Lokomotivu Jaroslavľ veľké hokejové majstrovstvo.

V treťom dejstve prevzal puk na modrej čiare, v plnej rýchlosti si obhodil protihráča a z ľavej strany sa blížil k bránkovisku. Hosťujúci brankár sa mu vrhol pod nohy, ale dvadsaťročný mladík si posunul puk medzi nohy a zadovkou poslal puk do bránky.

Fanúšikovia na zimnom štadióne Ondreja Nepelu boli vo vytržení. Spoluhráči, ktorí boli na ľade, naňho naskákali a tí zo striedačky len nechápavo krútili hlavami.

KHL: HC Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ (fotogaléria): fotogaléria

25.10.2017

Demitrove góly videl v záberoch

Sádeckého presný zásah môže pokojne kandidovať na najkrajší gól celej sezóny KHL. Bol to zároveň premiérový gól talentovaného útočníka v nadnárodnej súťaži.

„Tento gól si zapamätám do konca kariéry. Najmä, keď som ho strelil proti takému súperovi ako Jaroslavľ,“ priznal po zápase šťastný strelec.

„Na tréningu to niekedy skúšam zo zábavy, ale že to spravím v zápase, na to som nikdy nepomyslel. Prišlo to akosi samé, hviezdy mi boli naklonené. Je to krásny pocit,“ dodal.

Toto výnimočné gólové zakončenie je na Slovensku späté s nebohým Pavlom Demitrom. Pred trinástimi rokmi strelil podobný gól v drese Dukly Trenčín na zimnom štadióne v Bratislave proti Slovanu.

„Videl som viackrát zábery jeho prekrásnych gólov. Ani neviem ako mi to v okamihu napadlo,“ reagoval.

Sádeckého krásny gól si všimli aj v zámorí. Napríklad na NBC Sports píšu, že "Boris Sádecký oklamal brankára krásnym zakončením pomedzi nohy".

Skvelý zásah ocenil aj bývalý hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský. "Hral som za Slovan, keď nám Paľo Demitra strelil rovnaký. Diváci potrebujú viac takýchto gólov a vtedy sa naštartujú," reagoval.

Gól na Slovensku preslávil Pavol Demitra

Nastúpi proti veľkému vzoru

Zaujímavé bolo, že takýto gól strelil Sádecký práve proti klubu, ktorý sa stal Demitrovi osudným. Pred šiestimi rokmi totiž hokejisti Jaroslavľu nešťastne zahynuli pri leteckej nehode.

Napokon ani brilantný vyrovnávajúci zásah Sádeckého na 2:2 Slovanu nestačil a na domácom ľade podľahol Jaroslavľu 2:3.

„Škoda, že to nebol víťazný gól. Teší ma však, že dostávame priestor od trénera, ktorý sa snažíme vždy využiť,“ priznal center štvrtej formácie.

Už v piatok si môže splniť ďalší veľký sen, do Bratislavy totiž zavíta minuloročný obhajca a najlepšie mužstvo aktuálnej sezóny SKA Petrohrad s hviezdami typu Pavel Daciuk či Iľja Kovaľčuk.

„Bude to veľký zápas. Daciuk bol v detstve mojím veľkým vzorom. Ak nad ním vyhrám aspoň jedno buly, budem rád,“ uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Sádecký strelil brilantný gól, ktorým sa preslávil Demitra