Sabbatini spravil najlepšie umiestnenie na major turnaji v slovenských farbách

Rory Sabbatini.
Rory Sabbatini. (Autor: Carlos Osorio TASR/AP)
SITA|21. júl 2019 o 19:27

Golfista obsadil 16. priečku.

BRATISLAVA. Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini obsadil na záverečnom major turnaji sezóny delenú 16. pozíciu.

Rodák z juhoafrického Durbanu v nedeľu na 148. ročníku The Open Championship vyrovnal par ihriska v severoírskom klube Royal Portrush, keď potreboval na absolvovanie osemnástich jamiek 71 rán a v celkovom súčte si udržal skóre -2.

Najväčšiu časť z celkovej dotácie 10,75 milióna amerických dolárov si odnesie Ír Shane Lowry, ktorý triumfoval s bilanciou -15.

Štyridsaťtriročný Sabbatini zahral v chladnom a veternom počasí na prvých ôsmich jamkách par, ale na deviatke a jedenástke si zapísal bogey, čo znamenalo prepad vo výsledkovej listine.

Dvanástu a trinástku jamku však zvládol s birdie a vyrovnanú bilanciu si udržal až do záveru podujatia, keď jedno bogey ihneď vyvážil prostredníctvom birdie. Skúsený golfista predvádzal počas turnaja stabilnú výkonnosť, vo štvrtok a v piatok zahral zhodne jednu ranu pod par, v sobotu a v nedeľu zostal na "nule".

Pre Sabbatiniho je to najlepšie vystúpenie v slovenských farbách na podujatí kategórie major, na júnovom US Open skončil 43. Jeho kariérnym maximom zostáva druhá priečka z Masters v roku 2007.

Výsledky - The Open Championship - Portrush (Sev. Ír.)

1.Shane LowryÍrsko-15
2.Tommy FleetwoodAnglicko-9
3.Tony FinauUSA-7
16.Rory SabbatiniSlovensko-2
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Sabbatini spravil najlepšie umiestnenie na major turnaji v slovenských farbách