S. Williamsová chce uspieť aj na antuke

SITA|25. apr 2007 o 17:35

NEW YORK 25. apríla (SITA) - Americká tenistka Serena Williamsová, ktorá aj s víkendovým vystúpením v štvrťfinále Pohára federácie proti Belgičanke Caroline Maesovej ťahá od januárových Australian Open ...

NEW YORK 25. apríla (SITA) - Americká tenistka Serena Williamsová, ktorá aj s víkendovým vystúpením v štvrťfinále Pohára federácie proti Belgičanke Caroline Maesovej ťahá od januárových Australian Open sériu 14 triumfov v zápasoch ukončených mečbalom, nečakane vyhlásila útok na trofeje z antuky. "Mám čosi v úmysle, ale radšej to zatiaľ nevyslovím naplno. Týka sa to antuky. Naozaj sa už teraz teším na Roland Garros. Bude to zábava," skonštatovala 25-ročná držiteľka 28 titulov po výpomoci družstvu USA pri prieniku do fedcupového semifinále a dodala: "Stav môjho kolena sa lepší zo dňa na deň. Hrám solídne na všetkých povrchoch, takže sama seba považujem za dobrú kandidátku na parížsky úspech. Uvidíme. Čoskoro sa objavím v Hamburgu a potom zamierim do Ríma. Chcem si obnoviť tie ´sklzové´ návyky. V ostatnom čase som sa venovala prevažne hraniu na tvrdých povrchoch, takže musím popracovať na typickom pohybe na antuke."

Bývalá svetová jednotka, ktorej momentálne patrí 12. priečka na rebríčku WTA Tour, naposledy hrala na klasickej antuke v máji 2005 v Ríme a hneď na úvod tam prehrala s domácou Francescou Schiavoneovou. Na zelenej antuke v domácom Charlestone nedávno odstúpila za stavu 3:5 v prvom sete proti Taiwančanke Jung-jan Čan. Na grandslamovom turnaji pri Seine triumfovala v roku 2002 (vo finále víťazstvo 7:5, 6:3 nad sestrou Venus Williamsovou) a položila tým základy svojho "Serena Slamu". Nasledovali však prehry v semifinále 2003 proti Belgičanke Justine Heninovej a vo štvrťfinále 2004 s krajankou Jennifer Capriatiovou. Odvtedy v Paríži absentovala.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»S. Williamsová chce uspieť aj na antuke