Vo štvrtok vyzve opäť Everton. Ružomberok doma deklasoval Senicu

Hráči Ružomberka a v pozadí fanklub Concordia 1906.
Hráči Ružomberka a v pozadí fanklub Concordia 1906. (Autor: SITA)
Sportnet|30. júl 2017 o 21:16

Posledný slovenský zástupca v pohárovej Európe sa na prestížny zápas naladil víťazne.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok na domácom štadióne triumfovali nad FK Senica 4:0 v nedeľňajšom stretnutí druhého kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2017/2018. Naladili sa tak dobre na domácu štvrtkovú odvetu v Európskej lige proti Evertonu (prvý zápas - 0:1).

Fortuna liga - 2. kolo:

Podbrezová - Trnava 1:2 (0:2)

Trenčín - Dunajská Streda 1:2 (0:1)

Žilina - Prešov 2:3 (2:2)

Nitra - Michalovce 0:0

Slovan Bratislava - Zlaté Moravce-Vráble 2:1 (1:1)

Seničania hrali od 23. minúty v oslabení o vylúčeného Olivera Podhorina, ktorý dostal dve žlté karty v priebehu ôsmich minút. Už po troch minútach využil ponúknutú výhodu Dominik Kružliak po centri kapitána Mareka Saparu.

V 29. minúte mohol zvýšiť Miloš Lačný, ale z pokutového kopu netrafil bránu senického gólmana Františka Placha. Pred koncom prvého polčasu ukázal český arbiter Pavel Ochotnický opäť na značku pokutového kopu pred senickou bránkou, tentoraz šiel kopať Kružliak a dal svoj druhý gól v zápase.

V 58. minúte zvýšil po centri Erika Daniela z pravej strany bosniansky útočník Nemrin Haskič. Konečný rezultát duelu stanovil v 74. minúte Miloš Lačný, ktorý sa najlepšie zorientoval v predbránkovom priestore a prekonal bezmocného Placha.

Posledný slovenský zástupca v pohárovej Európe Ružomberok si triumfom napravil chuť po neúspešnom prvom kole, v ktorom podľahol Zlatým Moravciam 1:2. Senica je aj naďalej bez bodového zisku, v úvodnom ligovom zápase boli nad sily jej futbalistov hráči Trenčína.

Fortuna liga 2017/2018 - 2. kolo:

MFK Ružomberok - FK Senica 4:0 (2:0)

Góly: 26. a 43. (z 11m) Kružliak, 58. Haskič, 74. Lačný

Rozhodovali: Ochotnický - Hancko, Hrmo, ŽK: Kostadinov, Kunca - Podhorin, Otrísal, Ranko. ČK: 23. Podhorin (po 2.ŽK), 1394 divákov.

MFK Ružomberok: Macík - P. Maslo, J. Maslo, Kružliak - Qose - Daniel (75. Kunca), Sapara (65. D. Takáč), Kostadinov, Gerec - Haskič (65. Gál-Andrezly), Lačný.

FK Senica: Plach - Medveděv, Ranko, Podhorin, Otrísal - Červeňák, Richtárech - Martišiak (61. Relovský, 84. Krč), A. Kováč (61. Kosorín), Rigo - F. Ďuriš

Hlasy po stretnutí:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Mne sa zápas hodnotí oveľa príjemnejšie, chalani hrali s chuťou. Z našej strany to bol profesionálny výkon. Futbal ich bavil a určite aj divákov. My sme spokojní. Po náročnom zápase v Evertone a aj ceste späť je dôvod k úplnej spokojnosti. Sme radi a v optimistickej nálade sa môžeme chystať na veľký štvrtkový zápas s Evertonom. Potešilo ma, že chlapci boli schopní preladiť z Európskej ligy na ligovú nôtu. Zápas sme zvládli tak, ako sme si predstavovali."

Ivan Vrabec, tréner Senice: "Všetci mohli vidieť realitu, to, kde sa momentálne Senica nachádza. Veľmi ťažko sa z toho budeme dostávať. Začiatok, pokiaľ mužstvo bolo v plne sile, nebol z našej strany najhorší, mužstvo zvládalo taktické pokyny. Po vylúčení nášho hráča, na ihrisku bolo len jedno mužstvo a to si vypracovalo množstvo šancí. Pre nás je výsledok 0:4 ešte prijateľný. Asi od 55. minúty som tŕpol na lavičke a sledoval čas a čakal, aby sa zápas skončil."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vo štvrtok vyzve opäť Everton. Ružomberok doma deklasoval Senicu