Rusko zdolalo Fínsko a v atraktívnom semifinále vyzve Kanadu

Fíni (v bielom) nezískali na prestížnom podujatí ani jeden bod.
Fíni (v bielom) nezískali na prestížnom podujatí ani jeden bod. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. sep 2016 o 23:50

Turnaj sa skončil pre Fínov a severoamerických mladíkov.

Svetový pohár:

B-skupina

Rusko - Fínsko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 24. Tarasenko (Ovečkin), 26. Telegin (Šipačov), 44. Malkin (Jemelin).

Strely na bránu: 22:21.

Rozhodcovia: Furlatt, McCauley - Murray, Heyer, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 12.098 divákov

Rusko: Bobrovskij - Zajcev, Orlov, Jemelin, Markov, Marčenko, Kulikov - Tarasenko, Kuznecov, Ovečkin - Kuľomin, Malkin, Panarin - Kučerov, Anisimov, Namestnikov - Dadonov, Šipačov, Telegin

Fínsko: Rask - Lepistö, Ristolainen, Vatanen, Määttä, Jokipakka, Pokka - Granlund, Koivu, Teräväinen - Aho, Barkov, Laine - Jokinen, Filppula, Komarov - Donskoi, Lehterä, Korpikoski

Tabuľka B-skuipny
1.Švédsko320107:55- postup do semifinále
2.Rusko320018:54- postup do semifinále
3.Tím Severná Amerika3110111:84 
4.Fínsko300031:90 

TORONTO. Ruskí hokejisti postúpili do semifinále Svetového pohára v Toronte. V štvrtkovom záverečnom zápase B-skupiny zvíťazili nad Fínskom 3:0 a obsadili druhú postupovú priečku v tabuľke.

Predbežný program semifinále:

Nedeľa 25. septembra:

1.00 SELČ: Kanada - Rusko

19.00 SELČ: Švédsko - Tím Európa

Rusko sa v prvom semifinále v nedeľu o 1.00 SELČ stretne so suverénnou Kanadou, ktorá vyhrala všetky tri zápasy A-skupiny so skóre 14:3.

Druhý boj o finále (nedeľa 19.00 SELČ) zohrá Tím Európa, so šesticou Slovákov, proti Švédsku.

Rusi, rovnako ako v zápase s Tímom Severnej Ameriky, rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, keď za necelú minútu a pol strelil dva góly z hokejok Tarasenka a Telegina. V 44. minúte pridal poistku Malkin.

Za hviezdy zápasu vyhlásili trojicu z víťazného tímu - Tarasenka, Telegina a Dmitriho Orlova.

Hlas po zápase :

/zdroj: TV Dajto, oficiálna stránka turnaja/

Lauri Marjamäki (tréner Fínska): "Odohrali sme dobrú prvú tretinu. Vypracovali sme si veľa streleckých príležitostí, ale neskórovali sme. Po ubránenej presilovke na začiatku druhej tretiny sme opäť mali šance, napríklad Granlund, ktorý nastrelil žŕdku. Potom sme inkasovali. Každý chápe, čo znamená strelený prvý gól v takom zápase - veľa pozitívnej energie a sebavedomia. My sme ho však nedosiahli, ale súper. Keď nestrelíme gól, nemôžeme zvíťaziť. Zostávam však hrdý na svoje mužstvo. Nie je jednoduché prísť na takýto turnaj a víťaziť. Predviedli sme svoj štýl a budúcnosť vidím v jasných farbách."

Oleg Znaroks (tréner Ruska): "Zranený Daciuk nám chýbal, ale zvíťazili sme aj bez neho. Bobrovskij v bránke si splnil svoju úlohu, spolupráca Ovečkin - Kuznecov fungovala. Vidieť, že spolu hrajú vo Washingtone. Čaká nás Kanada, ale lepšie v semifinále ako vo finále, kde by sme museli nad nimi zvíťaziť dvakrát. Vynasnažíme sa byť čo najlepšie pripravení."

Aleksander Barkov (útočník Fínska): "Posledné dva zápasy proti Švédom a Rusom sme odohrali na solídnej úrovni. Bojovali sme jeden za druhého, dali zo seba to najlepšie, ale naše puky neprenikli do bránky súpera. Samozrejme, bez gólov sa nevíťazí, a to je v hokeji to najpodstatnejšie."

Leo Komarov (útočník Fínska): "V celom turnaji sme skórovali len raz. Určite sme takto nechceli skončiť. Neteší nás to. Nedosiahli sme úroveň hry, ktorú sme chceli. Som však šťastný, že chalani sem prišli a odohrali tie zápasy."

Alexander Ovečkin (útočník Ruska): "Nakopla nás práve Fínmi nastrelená žŕdka. Potom sme strelili dva góly. Zrazu sme na ľade dýchali a Fínom nič nedovolili. Bol to rozhodujúci moment zápasu. Čaká nás Kanada na veľkom turnaji v Kanade. Bude to náročné, tvrdé, ale aj zábava. To predovšetkým."

Jevgenij Kuznecov (útočník Ruska): "Je vždy pekné zahrať si proti Kanaďanom. Celý svet vie, že oni sú tí najlepší. Sú favoritmi na každom turnaji, ale prijímame túto výzvu. Chceme im ukázať, čo je v nás."

Sergej Bobrovskij (brankár Ruska): "Nepamätám sa, kedy som v zápase zažil toľko zblokovaných striel na našej strane. Chcem sa spoluhráčom veľmi pekne poďakovať. Tréneri im to prízvukovali pred zápasom, ale záleží najmä na nich. Pavel Daciuk je dôležitá persóna v našom tíme, ale my sme zvíťazili aj bez neho."

Ivan Telegin (útočník Ruska, autor gólu): "Na ľade si robíme všetci svoju prácu. Pred zápasom sme sa s Dadonovom a Šipačovom dohodli, ako budeme hrať. Keď stratíme puk v útočnom pásme, znamená to rýchly návrat do obrany, aby súper nebol vo výhode. Zlepšujeme sa zo zápasu na zápas. Snažíme sa robiť menej chýb, neprepadávať v strednom pásme a využívať protiútoky. A ako to bolo pri mojom góle proti Raskovi? Stačilo urobiť pár krokov navyše a zakončiť. Jednoduché."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusko zdolalo Fínsko a v atraktívnom semifinále vyzve Kanadu