03.06.2021 | Štvrťfinále
03.06.2021 | Štvrť.
1 - 2
(0:0, 1:0, 0:1, 0:1)
Po predĺžení

Rusko na šampionáte končí! Vyradila ho Kanada, ktorá ledva postúpila do štvrťfinále

Výsledok a priebeh zápasu Rusko - Kanada na MS v hokeji 2021.
Výsledok a priebeh zápasu Rusko - Kanada na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet|3. jún 2021 o 21:38

Kanada dnes zdolala Rusko vo štvrťfinále na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - štvrťfinále

Rusko - Kanada 1:2pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 35. Timkin (Orlov, Kamenev) - 46. Henrique (Brown, Comtois), 63. Mangiapane (Stecher)

Rozhodovali: Björk, Nord (obaja Švéd.) – Hynek, Ondráček (obaja ČR), vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Rusko: Bobrovskij - Zadorov, Nesterov, Gavrikov, Provorov, Zob, Orlov, Ožiganov - Grigorenko, Voronkov, Slepyšev - Burdasov, Karnauchov, Tolčinskij - Tarasenko, Morozov, Barabanov - Švec-Rogovoj, Kamenev, Timkin

Kanada: Kuemper - Stecher, Power, Walker, Ferraro, Bernard-Docker, Beaudin, Schneider - Brown, Henrique, Mangiapane - Bunting, Vilardi, Comtois - Pirri, Danforth, Paul - Foudy, Anderson-Dolan, Hagel

RIGA. Kanada postúpila do semifinále MS v hokeji 2021 v lotyšskej Rige. Vo štvrtkovom štvrťfinálovom zápase zdolala Rusko 2:1 po predĺžení.

O postupe Kanaďanov rozhodol v 63. minúte útočník Andrew Mangiapane. Kanaďania sa v semifinále stretnú s tímom USA, druhú dvojicu tvoria Fínsko a Nemecko.

Stručný priebeh štvrťfinále Rusko - Kanada na MS v hokeji 2021

I. tretina

V úvode zápasu boli aktívnejší ruskí hokejisti, no postupne sa do tempa dostali aj Kanaďania. Prvá tretina však nepriniesla veľa gólových príležitostí, dominovala skôr obojstranne dôsledná defenzíva a pozorní brankári.

V 19. minúte sa k odrazenému puku dostal Tarasenko a hoci jeho pokus z ostrého uhla zamestnal brankára Kuempera, gól nepriniesol.

II. tretina

Aj druhá tretina priniesla vyrovnaný hokej. Kanaďania mali v jej úvode presilovku, ruskí hráči však oslabenie zvládli bez väčších problémov.

V polovici druhej časti prevzali iniciatívu Kanaďania, častejšie ohrozovali Bobrovského, no v 35. minúte inkasovali.

Obranca Orlov ešte Kuempera blafákom neprekonal, no dezorientáciu kanadských hráčov následne využil Timkin, ktorý zblízka otvoril skóre - 1:0.

Naďalej dominovali pozorné defenzívy a útočné snahy oboch tímov sa často skončili zblokovaním striel či finálnych prihrávok.

III. tretina

Kanaďania sa dočkali vyrovnania v 45. minúte, keď Tarasenko sedel na trestnej lavici. Po prieniku Browna sa z predbránkového priestoru presadil pohotový Henrique - 1:1.

Tímy sa nepúšťali do bezhlavého útočenia a keďže naďalej boli dominantné defenzívy oboch tímov, skóre sa už v tretej tretine nezmenilo.

V 62. minúte nerozhodol Henrique, keď zblízka neprekonal ruského brankára a následne sa z úniku nepresadil Slepyšev.

Krátko nato sa však vydarila ofenzívna akcia Kanaďanom, keď Stecher prihral nepokrytému Mangiapanemu, ktorý rozhodol o kanadskom postupe.

Hlasy po zápase /zdroj: IIHF/

Adam Henrique, kapitán Kanady: "Vedeli sme, že nás čaká tesný a gólovo skromný zápas. Vedeli sme aj o schopnostiach ruského tímu a tak sme sa zamerali na dôslednú prácu pred brankárom Kuemperom. Verili sme si na víťazstvo a vedeli sme, že máme na postup. Keď k nám prišiel "Mang" (Mangiapane, pozn.), posunul našu kreativitu na vyššiu úroveň. On a Brown premýšľajú rovnakú a ja sa ich snažím doplniť svojou hrou. Ich hokejová úroveň a zručnosti sú mimoriadne. Chémia tam bola od začiatku, je pre mňa zábava s nimi hrať."

Darcy Kuemper, brankár Kanady: "Vždy, keď si oblečieme kanadský dres, je to veľká česť. Je cítiť úžasnú tradíciu a históriu popretkávanú úspechmi. Vždy chcete reprezentovať svoju krajinu najlepšie ako viete. Hoci sa nám spočiatku nedarilo, stále sme chceli vyhrávať."

Valerij Bragin, tréner Ruska: "Pred zápasom sme hovorili o aktívnom a agresívnom hokeji. Snažili sme sa a miestami sme to zvládli, ale niekedy nie. Dôležité bolo, že náš súper hral v defenzíve takmer bez chýb. S tým sme sa nedokázali vyrovnať. Kanaďania sú Kanaďania - nikdy neprinesú zlý tím."

Anton Slepyšev, kapitán Ruska: "Je to sklamanie. Jeden gól je veľmi málo. Bojovali sme až do konca, ale mali sme hrať ofenzívnejšie. Mali sme veľké ciele pred týmto turnajom, mysleli sme na víťazstvo. Mali sme dosť dobrý tím na to, aby sme to dosiahli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Rusko na šampionáte končí! Vyradila ho Kanada, ktorá ledva postúpila do štvrťfinále