Pred MS Rusom neverili. Netradičný tím a nový tréner však žnú úspech

Vychádzajúcou hviezdou ruského hokeja je 19-ročný útočník Kirill Kaprizov.
Vychádzajúcou hviezdou ruského hokeja je 19-ročný útočník Kirill Kaprizov. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|7. máj 2018 o 13:28

Nový tréner zbornej mal pri tíme hrozný štart. Lenže na šampionáte hrajú Rusi skvelo.

KODAŇ, BRATISLAVA. Ani olympijské zlato nie je zárukou toho, že tréner bude pri reprezentácii pokračovať ďalej. Štyri týždne pred majstrovstvami sveta skončil pri ruskej reprezentácii Oleg Znarok.

Oficiálnym dôvodom bola vyťaženosť trénera po náročnej sezóne. Lenže televízny kanál Match TV naznačil, že Znarok sa dostal do vážneho sporu s viceprezidentom ruského zväzu Romanom Rotenbergom a ten si presadil zmenu pri tíme.

A keďže Rotenberg je aj viceprezidentom SKA Petrohrad, tak skončil tréner aj v klube. Znarok vraj už dávno vedel, že pri reprezentácii skončí a jeho nástupca sa preto postupne zaúčal.

Nový tréner začal prehrami

V apríli sa ujal vedenia tímu 43-ročný Iľja Vorobjov, ktorý bol od roku 2016 asistentom pri národnom tíme. Ako hráč nebol veľkou osobnosťou a väčšinu kariéry pôsobil v nemeckej lige, kde hral za Frankfurt, Mannheim a Krefeld.

5

zápasov po sebe prehral s Ruskom nový tréner Iľja Vorobjov.

Okrem ruského má aj nemecké občianstvo. Našiel sa však v trénerstve a v Rusku rýchlo dosiahol maximum.

S Magnitogorskom dva razy získal Gagarinov pohár, s národným tímom vyhral olympiádu. Ako tréner zbornej si rýchlo získal sympatie a rešpekt u hráčov.

Pritom jeho začiatky v pozícii hlavného trénera neboli vôbec ideálne. Prvých päť zápasov s ruským tímom Vorobjov prehral.

Nový tím je vraj risk

„Zmenili sme tréningy a mierne upravili aj taktiku. Musíme na tom ešte zapracovať. Zatiaľ je najväčším problémom, aby si hráči tieto veci osvojili,“ hovoril pre Ria novosti Vorobjov po prvých prehrách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pred MS Rusom neverili. Netradičný tím a nový tréner však žnú úspech