Rumunská polícia vyšetruje korupciu v boji o titul

SITA|8. máj 2008 o 12:50

BUKUREŠŤ 8. mája (SITA, AFP) - Rumunská polícia zatkla päť osôb podozrivých z korupcie v najvyššej futbalovej súťaži v tejto krajine. V stredu sa konalo záverečné kolo ligy a strážcovia zákona práve v ...

BUKUREŠŤ 8. mája (SITA, AFP) - Rumunská polícia zatkla päť osôb podozrivých z korupcie v najvyššej futbalovej súťaži v tejto krajine. V stredu sa konalo záverečné kolo ligy a strážcovia zákona práve v tento deň zadržali kufrík s jedným miliónom eur. Peniaze údajne ponúkli predstavitelia mužstva Steaua Bukurešť tímu Universtitatea Kluž ako motiváciu, aby "vysokoškoláci" neprehrali so svojím mestským rivalom - CFR. Ten ako jediný konkuroval Steaue v boji o titul. Universitatea podľahla 0:1 a CFR získal ligový primát s jednobodovým náskokom pred Steauou.

"Môžem potvrdiť zákrok našej jednotky v Kluži," prezradila hovorkyňa protikorupčnej jednotky Livia Saplacanová. Jedným z podozrivých je podľa rumunských médií aj vlastník zainteresovaného bukureštského klubu Gigi Becali. Ten sa netajil rôznymi aktivitami v úsilí o dosiahnutie úspechu. V stredu mal povedať, že pripravil hotovosť s niekoľkými nulami na konci na zabránenie celkovému triumfu CFR Kluž: "Ak neprehrajú, peniaze sú ich." Po prepuknutí kauzy obhajoval seba i poslov slovami: "To už moji muži nemôžu mať pri sebe hotovosť na nákup nehnuteľností v Kluži?"

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Rumunská polícia vyšetruje korupciu v boji o titul