Verejnoprávna televízia si udrží olympijské hry minimálne do roku 2032

Vlajka Medzinárodného olympijského výboru.
Vlajka Medzinárodného olympijského výboru. (Autor: TASR/AP)
17. jan 2023 o 18:46

Za práva zaplatí prostredníctvom splátkového kalendára 4,8 milióna eur.

BRATISLAVA. Olympijské hry budú mať miesto vo vysielaní Rozhlasu a televízie Slovenska minimálne do roku 2032. Verejnoprávna televízia oznámila, že zakúpila nový balík práv na najväčšie športové podujatie.

RTVS zaň zaplatí prostredníctvom splátkového kalendára dovedna 4,8 milióna eur.

"Samozrejme, že finančná otázka je dôležitá, ale v tomto prípade má prioritu, čo všetko za tieto peniaze prinesieme. Na všetky olympijské hry sa teším, pretože jednoducho patria na verejnoprávne obrazovky," komentoval akvizíciu generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj. 

Olympijské hry nechýbali v programe Slovenskej televízie a neskôr RTVS od prvej účasti samostatnej slovenskej výpravy na OH 1996 v Atlante.

Naposledy sprostredkovala verejnoprávna inštitúcia divákom dianie na ZOH 2022 v Pekingu vrátane zisku zlatej medaily Petry Vlhovej v slalome alpských lyžiarok a bronzu hokejovej reprezentácie na mužskom turnaji.

"Diváci sa môžu tešiť na to, že zimné olympijské hry 2026 v Miláne a Cortine d'Ampezzo uvidia diváci v našom vysielaní, takisto letné olympijské hry 2028 v Los Angeles.

Zimná olympiáda 2030 ešte nemá určené dejisko, tento rok o ňom rozhodne Medzinárodný olympijský výbor. V roku 2032 sa náš olympijský televízny cyklus zavŕši v austrálskom Brisbane," povedal intendant športového televízneho spravodajstva RTVS a komentátor Marcel Merčiak. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Verejnoprávna televízia si udrží olympijské hry minimálne do roku 2032