Vlani hral slovenskú ligu. V Slovane ho chváli Országh i Ramsay

Dvadsaťdvaročný Matúš Sukeľ (s pukom) sa v Slovane zlepšuje.
Dvadsaťdvaročný Matúš Sukeľ (s pukom) sa v Slovane zlepšuje. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|30. okt 2018 o 11:25

Patrí k najlepším hráčom klubu.

Rozhovor pre denník SME:

Hokejisti Slovana Bratislava majú za sebou dva extrémne zbabrané zápasy vo Viedni proti najsilnejším tímom Západnej konferencie KHL. S CSKA Moskva prehrali 0:9 a s Petrohradom 0:7. O situácii v Slovane hovorí najproduktívnejší Slovák v tíme MATÚŠ SUKEĽ.

Bývalý sovietsky hokejista Alexander Koževnikov povedal, že slovanisti vo Viedni asi pili pivo a nemysleli na hokej. Ako hodnotíte dve vysoké prehry so skóre 0:16?

„Nezvládli sme vôbec tie dva zápasy. Prvý totálne (s CSKA Moskva 0:9 – pozn. red.), keď sme už po desiatich minútach prehrávali o štyri góly. A do konca zápasu sme s tým už nedokázali nič urobiť. V druhom súboji (s SKA Petrohrad 0:7 – pozn. red.) neboli prvé dve tretiny vôbec zlé. Pred treťou sme chceli s výsledkom niečo spraviť. Dostali sme však štyri góly a bol z toho ďalší debakel. Musíme sa z prehier poučiť a pozerať sa dopredu.“

Aké sú to pocity, keď prehrávate o šesť či sedem gólov a idete na ľad?

„Nie je to jednoduché, ste pod psychickým tlakom. Je cítiť frustrácia, ale aj vtedy musíme hrať až do konca. Najhoršie sa cítim kvôli ľuďom, ktorí nás prišli povzbudiť. Aj pre nich sa snažím každé jedno striedanie hrať naplno, aj za nepriaznivého stavu.“

Sú CSKA Moskva a Petrohrad kvalitou výrazne pred ostatnými tímami v KHL?

„Áno, sú to dva najlepšie tímy súťaže. Minimálne keď to porovnám s ostatnými mužstvami, s ktorými sme už hrali. Viacerých hráčov z oboch tímov som videl na olympiáde v Pjongčangu, kde sme s nimi hrali vyrovnanú partiu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Vlani hral slovenskú ligu. V Slovane ho chváli Országh i Ramsay