Mikúš: Človeka to nebaví, keď sa prehráva a nechodí výplata

Juraj Mikúš (vľavo) si zahral na svetovom šampionáte v Kodani 2018 aj s Tomášom Marcinkom.
Juraj Mikúš (vľavo) si zahral na svetovom šampionáte v Kodani 2018 aj s Tomášom Marcinkom. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|3. okt 2018 o 14:10

Hokejisti platia vysoké poistky i súkromné škôlky.

Rozhovor pre denník SME:

Dve sezóny (2014 - 2016) hokej vôbec nehrával. Z bežnej operácie kolena sa stal boj o život. Teraz je už tretiu sezónu späť na ľade.

Vlani si zažil fungovanie v Slovane, dnes je lídrom českej Extraligy s Litvínovom. „Je tu starší štadión. V januári tu nosím kuklu, šál i rukavice,“ tvrdí 31-ročný JURAJ MIKÚŠ.

Vlani ste prvú polovicu sezóny hrali KHL za Slovan, druhú ste pôsobili v Litvínove. Aké sú najväčšie rozdiely medzi týmito klubmi?

„Čo sa týka organizácie a každodennej starostlivosti o hráčov, Slovan patrí k top klubom v Európe. Vieme však, že nefunguje jedna vec, a to sú financie. Za hokejom v Litvínove stojí silný sponzor Unipetrol a v tomto smere je to tu vzorové.

Na ľudí v Slovane či fanúšikov nemôžem povedať nič zlé. Aj v Bratislave, keď som stretol bežných ľudí, bolo vidieť, že žijú pre klub. Litvínov je menší klub, ale fanúšikovia sú rovnako oddaní.“

Slovan vám už uhradil všetky meškajúce výplaty?

„Nie. Tým, že som odišiel pomerne skoro, ostala už len januárová výplata. Chlapci, ktorí tam hrali celý ročník, nemajú vyplatené viac. Poznám aj takých, ktorým klub dlhuje peniaze ešte z predminulej sezóny.“

Niektorí ľudia hovoria, že profesionálny hokejista by mal vydržať, keď mu neprídu dve či tri mesačné výplaty. Čo si o tom myslíte?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Mikúš: Človeka to nebaví, keď sa prehráva a nechodí výplata