Rooney na seba preberá zodpovednosť za Manchester Utd.

Wayne Rooney
Wayne Rooney (Autor: ap)
SITA|19. júl 2009 o 10:07

Podľa trénera anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alexa Fergusona prevezme po odchode Cristiana Ronalda do Realu Madrid hlavnú zodpovednosť na svoje plecia v ofenzívnej fáze útočník Wayne Rooney.

KUALA LUMPUR.

Okrem Portugalčana opustil Old Trafford aj Carlos Tévez, ktorý sa presťahoval do tímu mestského rivala Manchester City. Dvadsaťtriročný zakončovateľ Rooney vsietil v minulej sezóne vo všetkých súťažiach dokopy "len" dvadsať gólov, teraz by však bývalý hráč Evertonu mal byť práve tým hráčom, ktorý spoločne s ďalšími útočníkmi - Michaelom Owenom a Dimitarom Berbatovom - potiahne Manchester za ďalšími úspechmi.

Svoj prínos naznačil aj v sobotňajšom prípravnom zápase, v ktorom United zdolali výber Malajzie 3:2. Práve Wayne Rooney zaznamenal otvárací gól stretnutia. "Začína na seba preberať zodpovednosť. Je to dobré, presne toto očakávame od mladých hráčov. Stále má však priestor na zlepšovanie. Verím, že jeho výkony pôjdu aj naďalej hore," poznamenal spokojný Ferguson.

Útočníka Manchestru United pochválil aj reprezentačný tréner Fabio Capello. "Wayne je mladý hráč a stále sa môže zlepšovať. Jeho výkonnosť môže ísť hore ešte o také tri či štyri percentá. To je veľmi dôležité," poznamenal kouč "Albiónu".

Výsledok sobotňajšieho prípravného stretnutia:

Výber Malajzie - Manchester United 2:3 (1:2)

Góly: 45. a 52. Amri Yahyah - 9. Rooney, 27. Nani, 85. Owen

Nachádzate sa tu:
Domov