Ronaldo sa v Lige majstrov trápi. Dosiahol najhorší zápis od príchodu do Realu

Cristiano Ronaldo strelil v skupinovej fáze Ligy majstrov iba dva góly.
Cristiano Ronaldo strelil v skupinovej fáze Ligy majstrov iba dva góly. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. dec 2016 o 09:04

Portugalčan strelil v základnej skupine iba dva góly.

MADRID. Z vydretej remízy, víťazstva v F-skupine i prekonania rekordu v počte strelených gólov sa po strede tešili futbalisti Borussie Dortmund.

Vo všetkom mal prsty Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý najskôr znížil v šlágri s Realom Madrid na 1:2 a v závere prihral loptu na vyrovnávajúci zásah Marcovi Reusovi. Za Real sa vo štvrtom zápase Ligy majstrov za sebou nepresadil Cristiano Ronaldo, ktorý strelil v tohtosezónnej skupinovej fáze len dva góly.

Ich hra mala guráž

Úradujúci európsky šampión mal v prvom polčase lepší pohyb, priamočiary prechod do útoku a v 28. minúte sa vďaka ideálnemu nábehu Karima Benzemu na prízemnú prihrávku Daniho Carvajala sprava dostal do vedenia. Po zmene strán ho Benzema zveľadil svojím druhým gólom, no to bolo zo strany španielskeho veľkoklubu všetko.

Po nepremenených príležitostiach mu zodvihol varovný prst Aubameyang znížením v 60. minúte. A zlepšený výkon Borussie Dortmund v druhom polčase korunoval na 2:2 striedajúci Marco Reus.

"Je dôležité, že sme dokázali vymazať dvojgólový náskok Realu. Naša hra mala guráž," povedal po stretnutí tréner nemeckého klubu Thomas Tuchel.

Dortmund si prvé miesto zaslúžil

Real mal v prvom polčase kombinačne navrch. Z dobrých príležitostí však náskok nezvýšil a za premárnené možnosti nakoniec pykal.

Do dvoch šancí sa dostal aj Ronaldo, ale stogólovú métu v európskych klubových súťažiach nepokoril. V tohtosezónnej skupinovej fáze LM sa presadil len dvakrát, čo je jeho najhorší zápis od príchodu do Realu v roku 2009.

Cristianovi Ronaldovi sa opäť nepodarilo skórovať.
Cristianovi Ronaldovi sa opäť nepodarilo skórovať. (Autor: TASR/AP)

"Mali sme niekoľko možností na to, aby sme strelili tretí gól. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a tým pádom sme dovolili Dortmundu zmobilizovať sa. Myslím si, že prvú priečku si zaslúžil. V šiestich zápasoch naplno demonštroval svoju silu," zložil poklonu súperovi kouč Realu Madrid Zinedine Zidane.

Real natiahol sériu bez prehry

Jeho zverenci síce predĺžili sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na tridsaťštyri zápasov, no zo straty trojbodového zápasu mal Zidane zmiešané pocity.

"Keď sa pozriete na druhý polčas, musí vás to nahnevať. Duel sme mali vo vlastných rukách, ale, žiaľ, aj toto je futbal. Musíme vždy tvrdo pracovať až do konca. To, že sme mali šance na tretí gól, je teraz minulosť," zdôraznil.

Nerozhodný výsledok však umožnil Realu prekonať rekordnú sériu bez prehry, ktorú klub dosiahol ešte v sezóne 1988/89 pod Leom Beenhakkerom.

"Je dôležité pokračovať v prekonávaní historických štatistík. Som šťastný aj za Benzemu, ktorý dosiahol päťdesiatgólovú hranicu v Lige majstrov. Skutočne ma teší práca každého jedného hráča. Súperi nám sťažujú cestu za každým víťazstvom, no my za nimi pôjdeme aj ďalej. O tom je futbal," dodal Zidane.

Borussia strelila v šiestich zápasoch F-skupiny dvadsaťjeden gólov, čím stanovila nový rekord v počte presných zásahov počas skupinovej fázy. O jeden menej sa v dvoch sezónach podarilo streliť Barcelone (2011/12 a 2016/17), predtým aj Realu (2013/14) a pred takmer dvadsiatimi rokmi i Manchestru United (1998/99).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldo sa v Lige majstrov trápi. Dosiahol najhorší zápis od príchodu do Realu