Ronaldo predstúpi pred športový tribunál

SITA|22. máj 2009 o 08:55

Brazílsky futbalový útočník Ronaldo sa bude pred národným športovým tribunálom zodpovedať za nešportové správanie na ihrisku, keď potiahol za vlasy a poštípal súpera.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový útočník Ronaldo sa bude pred národným športovým tribunálom zodpovedať za nešportové správanie na ihrisku, keď potiahol za vlasy a poštípal súperovho hráča.

K incident prišlo v nedeľňajšom bezgólovom zápase brazílskeho šampionátu medzi Ronaldovými Corinthians a Botafogom a obeťou útoku sa stal obranca Fahel, ktorému sa 32-ročný kanonier takýmto spôsobom odplatil za ťahanie za dres v šestnástke súpera. Potvrdili to aj zábery televíznych kamier.

Rozhodca však situáciu nevidel a ani jeden z jej aktérov nebol napomínaný kartou. Ronaldo svoj skrat vysvetľuje tým, že bol faulovaný a mala nasledovať penalta. "Ronaldo je nepochybne fenomenálny hráč, ale pred tribunálom sú si všetci rovní a keď spravia niečo zlé, musia niesť následky," vyhlásil žalobca športového súdu Paulo Schmitt.

Poškodený Fahel je paradoxne ochotný svedčiť v prospech Ronalda, ak ho o to požiadajú. "Myslím si, že bol v danom momente iba vyvedený z miery. Čo sa stalo na ihrisku, to by tam aj malo zostať," nechal sa počuť Fahel.

Dvojnásobnému majstrovi sveta Ronaldovi hrozí až trojzápasový zákaz činnosti, momentálne ho však aj tak sužujú problémy s lýtkom, ktoré si spôsobil v stredajšom odvetnom dueli štvrťfinále Brazílskeho pohára s Fluminense.

Nachádzate sa tu:
Domov