Ronaldo hetrikom zmazal manko Realu, City vyradilo PSG

Cristiano Ronaldo strieľa svoj druhý gól do siete Wolfsburgu.
Cristiano Ronaldo strieľa svoj druhý gól do siete Wolfsburgu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. apr 2016 o 20:45

V predchádzajúcoich ôsmich prípadoch vypadli zakaždým, keď prehrali prvý zápas. Tento rok však futbalisti Realu Madrid dokázali zmazať dvojgólové manko z prvého duelu vo Wolfsburgu. Doma zvíťazili 3:0.

LIGA MAJSTROV 2015/2016 - odvety štvrťfinále:

Real Madrid - VfL Wolfsburg 3:0 (2:0)

Góly: 16., 17. a 77. C. Ronaldo

ŽK: 80. C. Ronaldo - 45.+ Arnold, 76. Luiz Gustavo, 85. Dante, 90.+ Vierinha, rozhodoval: Kassai (Maď.)

Real: K. Navas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrič (90.+ Varane), Casemiro, T. Kroos - G. Bale, Benzema (84. Jese), C. Ronaldo

VfL: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez - Guilavogui (80. Dost), Luiz Gustavo - Bruno Henrique Pinto (73. D. Caligiuri), Arnold, Draxler (32. M. Kruse) - Schürrle

/prvý zápas: 0:2, do semifinále postúpil Real/

Manchester City - Paríž Saint-Germain 1:0 (0:0)

Gól: 76. De Bruyne

ŽK: 72. Fernandinho - 29. Trapp, 67. Pastore, 68. Van der Wiel, rozhodoval: Velasco (Šp.)

Rozhodoval: Velasco Carballo (Šp.), ŽK: Fernandinho - Trapp, Pastore, Van der Wiel

City: Hart - Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy - Fernandinho, Fernando - Jesús Navas, De Bruyne (84. Y. Touré), David Silva (87. Delph) - Agüero (90. Iheanacho)

PSG: Trapp - Van der Wiel, Aurier (61. Pastore), Thiago Silva, Maxwell - Rabiot, Marquinhos, Motta (44. Lucas) - Di María, Ibrahimovič, Cavani

/prvý zápas: 2:2, do semifinále postúpil Manchester City/

BRATISLAVA. Futbalisti Realu Madrid a Manchestru City sa stali prvými semifinalistami Ligy majstrov 2015/2016.

Španielsky tím vo štvrťfinálovej odvete vygumoval manko 0:2 z prvého súboja s VfL Wolfsburg. Na Santiago Bernabeu zvíťazil 3:0 vďaka hetriku Cristiana Ronalda.

Rekordný desaťnásobný držiteľ trofeje sa kvalifikoval medzi elitné kvarteto súťaže.

Po remíze 2:2 v Parku princov zvládol Manchester City domácu odvetu s Parížom St. Germain. Zvíťazil 1:0 gólom Kevina de Bruyneho a premiérovo sa predstaví v semifinále LM.

Francúzskemu tímu sa už štvrtý rok po sebe nepodarilo prekonať štvrťfinálovú prekážku. Predtým ho dvakrát zastavili FC Barcelona a raz londýnska Chelsea.

Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční v Nyone v piatok 15. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 26./27. apríla a odvety 3./4. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 28. mája na milánskom San Sire.

ONLINE PRENOS: Real - Wolfsburg

90. min - Zápas sa skončil. Real zvrátil dvojgólové manko a zahrá si v semifinále Ligy majstrov. Wolfsburg napriek dobrému výkonu v prvom zápase v súťaži končí.

85. min - Cristiano Ronaldo sa postaral o ďalší obdivuhodný výkon a potvrdil, že je jednoznačne jedným z najlepších futbalistov na svete.

77. min - Real získal možnosť štandardnej situácie. Loptu si postavil Cristiano Ronaldo, ktorý prestreľuje múr a završuje svet hetrik. A Real Madrid za tohto stavu postupuje do semifinále Ligy majstrov.

66. min - Real sa už takmer tešil z gólu, keď po rohovom kope opäť vyskočil najvyššie Toni Kroos. Po jeho hlavičke však lopta skončila na žrdi, odkiaľ sa odrazila k Benagliovi. Bránkovou čiarou neprešla.

62. min - V zostave Realu podáva dnes skvelý výkon Toni Kroos. V prvom polčase mal podľa špecializovaného účtu na twitteri Squawka Football 93-percentnú úspešnosť prihrávok. Okrem toho si vytvoril tri šance a prihral na gól.

kroos_r9967_res.jpeg

Toni Kroos (vľavo) podáva skvelý výkon. FOTO - SITA/AP.

57. min - Real má stále prevahu v držaní lopty: 57% ku 43%. Vyslal aj viac streleckých pokusov: 8-6, rovnako viac ich mierilo medzi tri žrde: 3-2. Domáci si tiež viackrát prihrali loptu: 340-238.

52. min - Šťastie na strane hostí skúšal Schürrle, ale nenamieril presne. Keylor Navas tentokrát zasahovať nemusel

46. min - Druhý polčas sa začal.

I. polčas

45. min - Prvý polčas sa skončil.

38. min - Nielen, že Cristiano Ronaldo vrátil Real veľmi skoro do boja o postup, postaral sa aj o ďalšie skvelé zápisy vo svojej beztak úspešnej kariére.

34. min - Veľa nechýbalo a Real mohol byť opäť v problémoch. Gustavo namieril loptu z diaľky veľmi dobre pod brvno, našťastie pre domácich Navas situáciu dobre odhadol a vytesnil strelu ponad bránu.

26. min - Madridčania splnili úlohu a veľmi rýchlo zmazali manko Wolfsburgu. Musia si však dávať pozor na obranu, pretože ak by sa futbalistom nemeckého tímu podarilo streliť gól, domáci by ich museli dať dva.

17. min - A v priebehu minúty je manko Realu Madrid minulosťou a opäť je pritom Ronaldo. Portugalčan si nabehol na rohový kop a začíname odznova.

16. min - A Real Madrid dáva dôležitý prvý gól. Dani Carvajal našiel pred bránou Cristiana Ronalda a ten sa v takýchto situáciách nezvykne mýliť.

14. min - V úvode zápasu je vidieť veľkú snahu domáceho mužstva kontrolovať priebeh. Futbalisti Realu držia loptu na kopačkách väčšinu šancu, podľa oficiálnych štatistík na uefa.com majú v tomto smere prevahu 71% ku 29%.

6. min - Real mal hneď v úvode veľkú šancu znížiť polovicu z manka, ktoré si odniesol z Wolfsburgu. Na rohový kop Kroosa vyskočil najvyššie Sergio Ramos a Benagliovi pomohlo brvno jeho brány.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Lídrom medzi strelcami najlukratívnejšej klubovej súťaže je hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Presadil sa až trinásťkrát.

ronaldo_res.jpg

Ani Cristiano Ronaldo nedokázal vo Wolfsburgu skórovať. FOTO - TASR/AP.

„Rád by som videl fanúšikov povzbudzujúcich tím, pretože nám to poskytne obrovskú podporu. Dúfam, že to bude magický večer, už teraz sa neviem dočkať. Bude to perfektné a postúpime. Halá Madrid (Sláva Madridu),“ povedal Ronaldo.

Pred zápasom - Real v tejto sezóne predvádza zvláštne a kontroverzné výkony. Na jednej strane súperom nadeľuje debakle, zo všetkých tímov v Európe strelil najviac gólov (117). Na druhej strane, v dôležitých súbojoch často zlyhal.

Aj preto je v španielskej lige zatiaľ až tretí. „Mám k dispozícii mimoriadny káder a hráčom verím,“ vyhlásil tréner Zinedine Zidane.

Pred zápasom - V posledných ôsmich prípadoch vypadli zakaždým, keď prehrali prvý duel. Naposledy sa im podarilo otočiť dvojzápas v roku 2002, keď vo štvrťfinále neuspeli s Bayernom Mníchov 1:2, no doma zvíťazili 2:0 a postúpili.

Napokon získali titul.

V odvete štvrťfinále tohtoročnej edície Ligy majstrov musia futbalisti Realu Madrid zmazať dvojgólové manko proti Vfl Wolfsburg. Na ihrisku súpera prehrali 0:2.

ONLINE PRENOS: Manchester City - PSG

90. min - Je koniec. Manchester City využil z minima maximum a svoje historicky najlepšie vystúpenie v Lige majstrov ešte vylepšuje. Postupuje medzi štyri najlepšie tímy kontinentu.

85. min - Paradoxné je, že Manchester City skóroval z vôbec prvej strely do priestoru brány. Dovtedy Kevin Trapp nemusel zasahovať. A práve tento moment zrejme definitívne bude stáť PSG šancu na postup.

76. min - Tak predsa takmer z ničoho nič sa domáci presadzujú a otvárajú skóre stretnutia. Presne k žrdi sa trafil Kevin de Bruyne a priblížil domácich ku štvrťfinále. Ak chce PSG postúpiť, musí dať dva góly.

75. min - Manchester City síce dnes nepredvádza ani zďaleka presvedčivý výkon, ale už len približne štvrťhodina ho delí od historického úspechu. Tým bol pre nich už postup do štvrťfinále, v ktorom sa ocitli premiérovo v histórii.

66. min - Hostia sú v ofenzíve nebezpečnejší, majú viac šancí na gól. Hart musel zasahovať tentoraz po hlavičke Thiaga Silvu, ale pohotovým reflexom loptu vyrazil. Za tohto stavu stále postupujú domáci.

63. min - Podľa portálu Squawka Football sú dnes domáci futbalisti pomerne dosť nepresní, čo sa týka úspešnosti prihrávok. Iba Fernandinho a Gael Clichy ju majú vyššiu ako 80 percent.

56. min - Hostia majú stále prevahu v držaní lopty - a pomerne výraznú: 34% ku 66%. Parížania síce vyslali dokopy menej striel (5-3 v prospech domácich), ale všetky mierili na bránu, kým zo strany domácich ani jedna.

48. min - Zlatan Ibrahimovič potvrdzuje, že je momentálne najnebezpečnejším hráčom PSG a Hart sa musel mať opäť na pozore. A znovu to bolo po priamom kope, ale domáci brankár si poradil a loptu vyrazil.

46. min - Druhý polčas sa začal.

I. polčas

45. min - Prvý polčas sa skončil.

41. min - Blíži sa záver prvého polčasu a domáci ani raz nevystrelili do priestoru brány. Okrem neúspešnej penalty mierili ešte trikrát mimo.

36. min - V Manchestri panuje skvelá atmosféra. Domáci priaznivci sa predviedli už pred začiatkom duelu, keď sa postarali o veľmi peknú choreografiu.

city_res.jpg

Domáci fanúšikovia pripravili pred zápasom peknú choreografiu. FOTO - TASR.

30. min - A teraz mohli ísť do vedenia domácich, keď rozhodca pre nich odpískal pokutový kop. K lopte sa postavil sám faulovaný Sergio Agüero, ktorého poslal k zemi brankár Trapp. Lenže Argentínčan netriafa bránu a skóre sa nemení.

28. min - Parížania majú zatiaľ naozaj enormnú prevahu, aspoň čo sa týka držania lopty (24% ku 76%). Avšak okrem spomínanej Ibrahimovičovej strely už nijakým spôsobom Harta neohrozili.

17. min - Výborná šanca Parížanov ísť do vedenia po štandardnej situácii - aj to môže byť recept, ako prekonať domácu obranu. Strela Ibrahimoviča mierila pod brvno, ale Hart ju dokázal vyraziť.

15. min - V Manchestri sa snažia tvoriť najmä hostia, ich držanie lopty dosahuje až sedemdesiat percent. Lenže cez organizovanú obranu domácich sa im nedarí presadiť. Ešte ani raz strelecky neohrozili Hartovu bránu.

10. min - V Manchestri to dnes môže byť veľmi taktický boj, najmä z domácej strany, keďže City teoreticky na postup stačí aj remíza 0:0. Anglický tím pristúpil k duelu s pevne organizovanou defenzívou.

Väčšiu šancu sme zatiaľ nevideli

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Kouč Manchestru City Manuel Pellegrini napriek sľubnému výsledku na pôde francúzskeho šampióna tlmí optimizmus.

"Všetko je absolútne otvorené. Ak chceme postúpiť do semifinále, v Manchestri musíme podať veľmi dobrý výkon," tvrdí Čiľan.

hart_res.jpg

Brankár Manchestru City Joe Hart zasahuje pri šanci hráčov PSG. FOTO - TASR/AP.

"PSG je vonku rovnako silný ako doma, čo potvrdil víťazstvom na pôde Chelsea. Mrzí ma, že sme v Paríži spravili zbytočné chyby. Ak chceme pomýšľať na triumf v Lige majstrov, takéto zaváhania si nemôžeme dovoliť," myslí si Pellegrini.

"Sme však blízko k tomu, aby sme prepísali klubovú históriu. Dva góly na pôde súpera sú skvelým vysvedčením, teraz ale musíme dobrý výsledok z Paríža potvrdiť doma," doplnil brankár Joe Hart, ktorý sa vrátil medzi tri žrde po zranení.

Pred zápasom - Parížania trikrát za sebou stroskotali vo štvrťfinále. "Odveta sľubuje otvorený zápas. Domáci sa určite nestiahnu do obrany, nebudú iba betónovať a hrať na 0:0," tvrdí tréner PSG Laurent Blanc.

"Mrzí ma, že v domácom súboji sme spravili chyby, ktoré bežne nerobíme. Vyšli nás poriadne draho," dodal v návrate k prvému duelu Blanc.

Pred zápasom - Oba tímy vlastnia bohatí šejkovia, ale na prenikavý úspech v Lige majstrov stále čakajú. A aj pred vzájomnou odvetou sú šance vyrovnané.

Lepšiu východiskovú pozíciu majú predsa len futbalisti domáceho Manchestru City, ktorí v Paríži strelili dva góly a vybojovali remízu 2:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronaldo hetrikom zmazal manko Realu, City vyradilo PSG