Ronaldinho sa vracia do tímu Brazílie

Ronaldinho sa vracia do brazílskej reprezentácie.
Ronaldinho sa vracia do brazílskej reprezentácie. (Autor: FOTO - REUTERS)
TASR|26. jan 2009 o 19:50

Stredopoliar talianskeho futbalového klubu AC Mláno Ronaldinho sa po dvoch vynechaných zápasoch vracia do reprezentačného výberu.

SAO PAOLO. Stredopoliar talianskeho futbalového klubu AC Mláno Ronaldinho sa po dvoch vynechaných zápasoch vracia do reprezentačného tímu Brazílie. Tréner Dunga ho nominoval na februárový priateľský zápas s Talianskom v Londýne.

Ronaldinho vynechal dva duely, keď ho Dunga nepovolal na prípravný zápas s Portugalskom a kvalifikačný duel na MS 2010 s Kolumbiou. Tréner argumentoval čakaním na dobrú formu. "Vedeli sme, že s ním budeme môcť počítať, keď odohrá v Miláne viac zápasov," skonštatoval v pondelok spokojne Dunga.

Majster sveta z roku 1994 nominoval do 22-členného tímu aj ďalšie hviezdy a Ronaldinhových spoluhráčov z AC Kaká a Alexandra Pata. V tíme je aj útočník Adriano z rivalského Interu Miláno či Robinho z Manchestru City. Dunga však zo zostavy vynechal 28-ročného strelca Juventusu Turín Amauriho Carvalha de Oliveiru, ktorý má aj talianske občianstvo a médiá špekulujú o jeho účasti v jednom či druhom národnom tíme. "Amauri je skvelý hráč, ale každý si musí počkať na svoju chvíľu," povedal Dunga, ktorý z nominácie vynechal aj Diega z Werderu Brémy či Manciniho z milánskeho Interu.

Brazília a Taliansko na seba narazia 10. februára na štadióne Arsenalu Londýn. Oba tímy sa stretli doteraz 12-krát a ich bilancia je vyrovnaná - obaja vyhrali päť zápasov, dva duely sa skončili remízou. K tým najpamätnejším patria finálové zápasy na MS 1970 v Mexiku a na MS 1994 v USA. V oboch prípadoch sa tešili "kanárici", keď V Mexiku vyhrali 4:1, v Los Angeles vyhrali až v penaltovom rozstrele po remíze 0:0.

Informovala aentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov