Ronaldinho nepatrí na lavičku, tvrdí Laporta

SITA|4. dec 2007 o 15:14

BARCELONA 4. decembra (SITA, AP) - Prezident klubu FC Barcelona Joan Laporta je nepríjemne prekvapený situáciou, v akej sa v tíme ocitol hráč kvalít dvojnásobného Futbalistu roka podľa FIFA Ronaldinha.

Brazílsky stredopoliar v posledných dvoch zápasoch katalánskeho veľkoklubu prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč, čo zrejme nie len Laporta považuje za luxus. "Ronaldinho nie je hráč na striedanie, patrí k základným pilierom nášho mužstva," povedal v utorok Laporta. Ronaldinho zahrieval lavičku prvý raz od svojho prestupu z parížskeho St. Germain, a to hneď dvakrát. Najskôr pred týždňom striedal Eidura Gudjohnsena v zápase Ligy majstrov s Olympique Lyon (2:2) a potom si takýto scenár zopakoval s Bojanom Krkičom v sobotnom ligovom stretnutí s Espanyolom (1:1). Laporta vzápätí pridal aj vysvetlenie tohto netradičného úkazu: "Vzhľadom na jeho zranenia a únavu z cestovania na reprezentačné zápasy nemal dostatočnú tréningovú prax a stratil herný rytmus. Napriek tomu neverím, že je to hráč na lavičku, aj Frank Rijkaard dobre vie, že ide o nášho kľúčového futbalistu."

Cestu späť do prvého tímu si hľadá aj bývalá Ronaldinhova dvojička z ofenzívy Barcelony Samuel Eto´o. Kamerunčanov návrat by však malo uľahčiť zranenie Thierryho Henryho.


Nachádzate sa tu:
Domov