Ronaldinho má natiahnutý lýtkový sval, dĺžka pauzy otázna

SITA|23. sep 2007 o 13:19

BARCELONA 23. septembra (SITA) - Tréner španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Frank Rijkaard nemohol v sobotňajšom víťaznom stretnutí Primera Division proti FC Sevilla (2:1) využiť svoju najväčšiu ...

BARCELONA 23. septembra (SITA) - Tréner španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Frank Rijkaard nemohol v sobotňajšom víťaznom stretnutí Primera Division proti FC Sevilla (2:1) využiť svoju najväčšiu hviezdu Brazílčana Ronaldinha. Dvadsaťsedemročný rodák z Porto Alegre si totiž na piatkovom tréningu natiahol lýtkový sval na pravej nohe, čo mu znemožnilo nastúpiť v zápase proti úradujúcemu víťazovi Pohára UEFA.

"Počas najbližších dní sa uvidí, ako sa bude Ronaldinhov zdravotný stav vyvíjať a či ho bude môcť tréner využiť už v najbližšom zápase," uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnej internetovej stránke Kataláncov.

Ronaldinho bol v poslednom čase pod dosť veľkým tlakom, pretože jeho výkony v predchádzajúcich stretnutiach nezodpovedali jeho kvalitám. V ostatných troch dueloch Barcelony ho holandský kouč vždy stiahol z hry v II. polčase, čo by len potvrdzovalo hlasy o jeho slabšej fyzickej pripravenosti. Španielske médiá navyše informovali o jeho nie príliš ideálnom súkromnom živote a aj o ponocovaní pred minulotýždňovým ligovým zápasom s Osasunou Pamplona.

V piatok na tlačovej konferencii Frank Rijkaard priznal, že Ronaldinho nie je v najlepšej forme, avšak zároveň dodal, že očakáva zo strany brazílskej hviezdy pozitívnu reakciu na túto kritiku. "Som si istý, že už čoskoro bude z neho opäť ten starý dobrý Ronaldinho. Stále je to fenomenálny hráč. Rozprával som sa s ním a poprel všetky dohady médií. Verím mu, no ak by to bola pravda, určite by sme takéto správanie neakceptovali," vysvetlil Rijkaard.

Barcelona sa najbližšie stretne v stredu 26. septembra doma v súboji so Zaragozou a na budúci víkendu cestuje na pôdu Levante.


Nachádzate sa tu:
Domov