Ronaldinho je pripravený priviesť AC Miláno k úspechom

SITA|18. júl 2009 o 13:58

S odchodom brazílskeho stredopoliara Kaká do Realu Madrid narastie v talianskom futbalovom tíme AC Miláno zodpovednosť jeho krajana Ronaldinha.

RÍM.

Prezident klubu Silvio Berlusconi od vlaňajšej akvizície z FC Barcelona očakáva, že prevezme rolu špílmachra. Hráč kvalít Kaká totiž na San Siro v doterajšom priebehu prestupového obdobia neprišiel a už ani nepríde. Podľa Berlusconiho nadišiel čas, aby dvojnásobný futbalista roka podľa FIFA (2004, 2005) Ronaldinho potvrdil svoje kvality.

"V nadchádzajúcej sezóne od neho potrebujeme, aby ukázal, že je výnimočným hráčom. Túto zodpovednosť so sebou priniesol predaj Kaká, ku ktorému sme museli pristúpiť. Ronaldinho teraz dostane množstvo priestoru. Všetci ostatní hráči si želajú, aby najbližší rok patril jemu. Má dvadsaťdeväť rokov a fyzicky je na vrchole síl. Teraz potrebuje dôveru, že dokáže zvládnuť úlohu kľúčového muža tímu. Verím, že mu ju môžeme dať," povedal Berlusconi pre Mediaset."

Od populárneho "Dinha" veľa očakáva aj kanonier Boriello: "Očakávam od neho naozaj veľa. Dúfam, že sa mu podarí zopakovať vynikajúce výkony z úvodu ostatnej sezóny. Myslím si, že odchod Kaká mu pomôže psychicky sa uvoľniť a my uvidíme skvelého Ronaldinha, ktorý nám poskytne potrebnú kvalitu."

Brazílskeho loptového virtuóza si pochvaľuje aj obranca Gianluca Zambrotta, ktorý ho označil za druhého najlepšieho spoluhráča svojej kariéry: "Predošlá sezóna bola pre neho špecifická, pretože bola prvou v novom pôsobisku. V ďalšom ročníku sa však určite zlepší. Zo všetkých spoluhráčov, ktorých som mal, bol najlepší Zinedine Zidane, následne Ronaldinho a potom Kaká."

Ronaldo de Assis Moreira, ako znie plné občianske meno brazílskeho reprezentanta, je podľa vlastných slov pevne odhodlaný priviesť AC Miláno k úspechom na domácej i medzinárodnej pôde:

"Postupne som sa prirodzeným spôsobom stal lídrom kádra. Necítim však väčšiu zodpovednosť, ale skôr dôveru spoluhráčov a predstaviteľov klubu v moje schopnosti. V úvode predošlej sezóny som mal dobrú formu, potom som sa však zranil a kouč Ancelotti mi po zotavení už neposkytoval toľko príležitostí. Teraz si však chcem udržať stabilnú výkonnosť od prvého až do posledného zápasu a pomôcť Milánu vyhrať Ligu majstrov."

Rodák z Porto Alegre sa vyjadril aj k často skloňovaným témam v súvislosti s jeho motiváciou - Ronaldinho totiž individuálne i tímovo dosiahol vo svete súčasného futbalu prakticky všetko. Kritici navyše s obľubou a často poukazovali na jeho zaokrúhľujúcu sa postavu.

"Cítim sa veľmi dobre, som na sto percent oddaný tomuto klubu a dostatočne motivovaný. Podarilo sa mi zhodiť zopár kíl a výrazne som sa priblížil k ideálnej váhe, ktorú som mal počas pôsobenia v Barcelone. Oproti ostatnému ročníku sa mi podarilo viac adaptovať sa, lepšie rozumiem jazyku a našiel som si tu okruh priateľov," uzavrel Ronaldinho, ktorý v sezóne 2008/09 odohral za "rossoneri" 17 duelov s bilanciou osem gólov.

Nachádzate sa tu:
Domov