Ronaldinho chce opäť získať Zlatú loptu

Brazílčan Ronaldhino by sa rád vrátil medzi fualovú elitu.
Brazílčan Ronaldhino by sa rád vrátil medzi fualovú elitu. (Autor: SITA AP)
SITA|6. dec 2008 o 14:20

Brazílskeho futbalistu Ronaldinha sklamalo to, že sa neobjavil medzi kandidátmi na zisk prestížneho ocenenia magazínu France Football Zlatej lopty.

MILÁNO. Brazílskeho futbalistu Ronaldinha sklamalo to, že sa neobjavil medzi kandidátmi na zisk prestížneho ocenenia magazínu France Football Zlatej lopty a chce sa čo najskôr vrátiť medzi elitných svetových hráčov. Cenu pre najlepšieho svetového futbalistu v roku 2008 získal na základe hlasovania 96 žurnalistov z celého sveta portugalský hráč anglického Manchestru United Cristiano Ronaldo. Ronaldinho, ktorý v súčasnosti oblieka dres milánskeho AC, sa nedostal do nominácie na toto tradičné ocenenie.

Ofenzívnemu stredopoliarovi nevyšla posledná sezóna v drese španielskej Barcelony a herne sa trápil. O Zlatú loptu, z ktorej zisku sa tešil v roku 2005, však chce opäť zabojovať už na budúci rok. "Keď som videl listinu kandidátov na Zlatú loptu a ocenenie hráča roka podľa FIFA, všimol som si, že moje meno v nich nefiguruje. Teraz mám jeden cieľ - aby som sa opäť dostal do nominácie a medzi najlepších," skonštatoval brazílsky reprezentant, ktorý od roku 2007 vlastní aj španielske občianstvo.

Nachádzate sa tu:
Domov