Ronaldinha chcú aj v AC Miláno, Barca prípadný predaj popiera

SITA|26. sep 2007 o 12:58

BARCELONA 26. septembra (SITA) - O služby brazílskeho futbalistu Ronaldinha okrem anglickej Chelsea prejavili vážny záujem aj v milánskom AC. Podľa informácií športového portálu tribalfooball.com už prezident ...

BARCELONA 26. septembra (SITA) - O služby brazílskeho futbalistu Ronaldinha okrem anglickej Chelsea prejavili vážny záujem aj v milánskom AC. Podľa informácií športového portálu tribalfooball.com už prezident "rossoneri" Silvio Berlusconi pripravil sumu vo výške 70 miliónov libier (takmer 100 miliónov eur) na nákup dvojnásobného najlepšieho futbalistu planéty podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v rokoch 2004 a 2005. Ronaldinho by v talianskom klube zarábal dokonca o dva milióny libier ročne viac ako v súčasnom pôsobisku na Nou Campe. Berlusconiho odpoveď vyplynula z pohotového konania vedenia FC Chelsea, ktoré sa už údajne dohodlo na podmienkach Brazílčanovho prestupu do tímu zo Stamford Bridge. Majiteľ "The Blues", ruský miliardár Roman Abramovič mal 27-ročnému rodákovi z Porto Alegre ponúknuť päťročnú zmluvu za takmer 84 miliónov eur, s ktorou Ronaldinho prostredníctvom svojho agenta a brata v jednej osobe Roberta de Assisa už súhlasil. Jedinou podmienkou dotiahnutia prestupu bývalého hráča Gremio Porto Alegre a francúzskeho Paríž St. Germain by tak mala byť už len dohoda medzi Barcelonou a Chelsea. Podľa dostupných informácií Katalánci momentálne netrvajú na tom, aby im Londýnčania vyplatili sumu obsiahnutú v Ronaldinhovej zmluve v kolónke odstupné - 120 miliónov eur. Brazílčanov transfer do Anglicka by sa tak mohol uskutočniť už počas najbližšieho prestupového obdobia, teda v januári.

Ronaldo de Assís Moreira však aktuálne nepúta pozornosť svojimi výkonmi na hracej ploche, ale čelí útokom médií, ktoré ofenzívneho stredopoliara obvinili z toho, že veľa času trávi v nočných klubov. Španielske médiá informovali o jeho ponocovaní pred minulotýždňovým ligovým zápasom s Osasunou Pamplona a všimli si aj jeho slabšie výkony v úvode novej sezóny. V ostatných troch dueloch Barcelony ho holandský kouč Frank Rijkaard vždy stiahol z hry v II. polčase, čo len potvrdzovalo hlasy o jeho slabšej fyzickej pripravenosti. Ronaldinho si navyše na piatkovom tréningu natiahol lýtkový sval na pravej nohe, čo mu znemožnilo nastúpiť v zápase proti úradujúcemu víťazovi Pohára UEFA - FC Sevilla. Podľa tímových lekárov by mohol 3. októbra nastúpiť v zápase LM proti nemeckému Stuttgartu. Kormidelník "Barcy" však rezolútne odmieta možný odchod majstra sveta z roku 2002. "Vôbec sa netrápim myšlienkami o jeho odchode. Vo futbale ľudia zabúdajú veľmi rýchlo a pre klub je hráčom s nevyčísliteľnou hodnotou. Stále na sebe pracuje a má v mužstve svoje miesto," povedal Rijkaard. Za Ronaldinha sa postavil aj prezident tímu Joan Laporta: "Trpí, pretože je zranený. Môžeme mu však pomôcť tým, že budeme s ním, aby sa necítil odsunutý. O nočných výletoch som s ním hovoril. Každý hráč vie, čo všetko si v súkromnom živote môže dovoliť."


Nachádzate sa tu:
Domov