Môže byť prvým po rokoch. Brankár Durný je už len krok od NHL

Slovenský brankár Roman Durný.
Slovenský brankár Roman Durný. (Autor: TASR/AP)
Jakub Benko|6. apr 2020 o 23:19

Brankár Roman Durný podpísal kontrakt s Anaheimom.

Rozhovor pre denník SME

Slovenský brankár ROMAN DURNÝ zaujal hokejových fanúšikov predvlani počas majstrovstiev sveta do 20 rokov, na ktorých predvádzal výborné výkony. Po šampionáte odišiel do zámoria a draftoval ho Anaheim Ducks.

Poslednú sezónu odohral 21-ročný gólman v nižšej zámorskej súťaži ECHL za tím Norfolk Admirals a pred pár dňami podpísal s Anaheimom dvojročný nováčikovský kontrakt.

Očakávali ste, že sa s Anaheimom dohodnete na nováčikovskej zmluve?

O zmluve sme sa predbežne rozprávali už v predsezónnom kempe a počas sezóny bol Anaheim stále v kontakte so mnou alebo s mojím agentom.

Čo ste si pomysleli po podpise?

Beriem to ako odmenu za odvedenú prácu. Na druhej strane si však uvedomujem, že táto zmluva v podstate nič nezaručuje a treba sa stále zlepšovať.

Konkurencia je však veľká, najmä v Anaheime, ktorý mal vždy jedných z najlepších brankárov v lige. Ale som rád, že mi dali príležitosť počas dvoch rokov im dokázať, že si to zaslúžim.

Po podpise zmluvy vám zakázali hovoriť s médiami. Prečo?

Klub musí byť prvý, kto to oznámi. Aj agent mi prízvukoval, aby to zostalo len v rodine, kým mi nepovie inak. Aj tak sa však nejaké informácie objavili v médiách hneď na druhý deň.

V tejto sezóne ste odchytali len trinásť zápasov a štatistiky vyzerali horšie ako v minulých rokoch. Prečo?

Prvý zápas v sezóne som odchytal až takmer po dvoch mesiacoch od jej začiatku. Snažil som sa nezameriavať na štatistiky, chcel som sa zdokonaliť vo veciach, ktoré som potreboval.

Anaheim vám ponúkol kontrakt napriek nie veľmi úspešnej sezóne. Čím ste klub presvedčili?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Môže byť prvým po rokoch. Brankár Durný je už len krok od NHL