Roland Garros: Šramková i Schmiedlová prehrali vo štvrťfinále dvojhry junioriek

Roland Garros sa skončí počas víkendu.
Roland Garros sa skončí počas víkendu. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
SITA|5. jún 2014 o 13:00

Mladá tenistka Rebecca Šramková vypadla na antukových dvorcoch v Paríži vo štvrťfinále dvojhry junioriek.

PARÍŽ. Slovenská kvalifikantka Rebecca Šramková prehrala vo štvrtkovom zápase štvrťfinále dvojhry junioriek na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros v Paríži. Vyradila ju ešte len 14-ročná česká ľaváčka Markéta Vondroušová za 113 minút 3:6, 6:4, 3:6.

Hrá najmä s dospelými

Sedemnásťročná členka TK Jednotka Šramková absolvovala svoju premiéru na Majors, na dievčenskej úrovni štartovala prvý raz od vlaňajšieho augusta.

Prevažne sa už totiž venuje pokusom medzi seniorkami. Figuruje na 477. priečke vo svetovom rebríčku WTA, vlani v septembri si pripísala na svoje konto prvý singlový titul kategórie ITF na "10-ke" na antuke v srbskom meste Vrnjačka Banja.

Vondroušová sa v semifinále stretne s úspešnou z duelu Daria Kasatkinová (Rus.-8) - Irina Šimanovičová (Biel.-16). Zo Sloveniek sa vo štvrtok vo štvrťfinále singlovej súťaže dievčat ešte predstaví Kristína Schmiedlová, vyzve srbskú jednotku "pavúka" Ivanu Jorovičovú.

Vypadla aj mladšia Schmiedlová

Slovenská tenistka Kristína Schmiedlová nasadená ako jedenásta prehrala vo štvrtkovom zápase štvrťfinále dvojhry junioriek na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži s jednotkou žrebu Ivanou Jorovičovou zo Srbska za 63 minút dvakrát 2:6.

Šestnásťročná Košičanka Kristína Schmiedlová sa prebojovala do štvrťfinále singla dievčat vo francúzskej metropole aj vlani, vtedy ako kvalifikantka. Jej staršia sestra Karolína je finalistkou edície 2012.

Už pred Kr. Schmiedlovou neuspela vo štvrťfinále Rebecca Šramková. Jorovičová bude v semifinále čeliť postupujúcej z duelu Paula Badosová-Gibertová (Šp.) - Francoise Abandová (Kan.-10).

Roland Garros - juniori

dvojhra dievčat - štvrťfinále

Markéta Vondroušová (ČR) - Rebecca Šramková (SR) 6:3, 4:6, 6:3 za 113 minút

Ivana Jorovičová (Srb.-1) - Kristína Schmiedlová (SR-11) 6:2, 6:2 za 63 minút

štvorhra chlapcov - štvrťfinále

Orlando Luz, Joao Menezes (Braz.-5) - Martin Blaško, Alex Molčan (SR) 6:4, 6:3 za 59 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros: Šramková i Schmiedlová prehrali vo štvrťfinále dvojhry junioriek