Roland Čambal: O zápase rozhodol jeden úder

Vladimír Bilohuščin|26. apr 2017 o 02:00

Slovenský reprezentant ostáva vo vysokom zápasovom vyťažení.

Po zápase s Gáborom Borárosom si slovenská dvojka strednej váhy Roland Čambal pripísal prvú prehru po veľmi dlhom čase. Nemal to ale jednoduché, do duelu totiž nastúpil ako náhrada za chorého Jána Homolku.

Čambal si na šampióna organizácie OKTAGON veril. O osude však rozhodol jeden úder. „Nechcem sa vyhovárať, ale bolo to o prvej rane, ktorú som dostal,“ prezrádza Čambal. „Prvá zadná, ktorá prešla, ktorá nebola ani bomba. Keď som potom sledoval záznam, tak tam bolo štyri, päť pravačiek, ktoré som dostal na čistú bradu, všetky boli silnejšie ako tá prvá. To bola iba vyhodená pravá ruka, ktorá mi prešla na bradu a po nej prišiel ´autopilot´. Už som sa iba viezol, bolo to pomalé a už som nereagoval na nič.“

Po tejto nepríjemnej skúsenosti si Čambal napravil chuť na podujatí Cage Fighting v Komárne, kde na škrtenie zdolal Kálmana Kovácza a momentálne sa už pripravuje na životnú šancu v organizácii ACB, kde sa postaví Markusovi Di Gallovi. „Monetálne sa pripravujem v Prahe v Pro7Sport a u Andreho Reindersa, čiže to budem striedať. Budem tu asi dva týždne a potom sa už pôjde na zápas.“ Súper bude tentokrát iná liga. Veď posledné tri súboje dokázal ukončiť pred limitom. „Je to dobrý súper, silný. Keď som si o ňom zbieral informácie, zistil som, že má strašnú silu.“  

Momentálne má Čambal 85 kíl a bojovať v strednej váhe mu nerobí problém. Slovenský reprezentant ale uvažoval o nižšej kategórii. „Chcel som ísť do weltra, ale z ACB prišla takáto ponuka do 84 kg, tak som to vzal,“ pokračuje a dodáva, že má zatiaľ zmluvu na jeden duel, ale v prípade výhry by mala prísť ďalšia ponuka.

Po tomto zápase si ale Čambal nedáva žiaden oddych. Už v júni ho uvidíme na akcii Dark Night 2 v jeho domovských Nových Zámkoch. „Ak budem zdravý, určite si dám ďalší a potom zasa ďalší zápas. V ACB to bude môj šiesty súboj za pol roka, ale predtým som mal dva zápasy za dva roky. Bol som zranený, ale teraz, ak nebudem musieť zhadzovať, budem zápasiť aj každý víkend,“ uzatvára.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Roland Čambal: O zápase rozhodol jeden úder