Rodina Mariána Hossu už na ceste do zámoria

Marián Hossa.
Marián Hossa. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. jún 2010 o 11:33

Slovenský hokej sa po roku dočkal ďalšieho úspechu v zámorskej NHL, keď po Miroslavovi Šatanovi získala prestížny Stanleyho pohár hneď dvojica hokejistov spod Tatier.

BRATISLAVA. Zatiaľ čo v prípade Tomáš Kopeckého ide už o druhý triumf v prestížnej zámorskej profesionálnej súťaži, Marián Hossa zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár prvý raz. Tridsaťjedenročný odchovanec trenčianskeho hokeja na celkový triumf v NHL čakal dlhých dvanásť sezón. Nepodarilo sa mu to s Ottawou, Atlantou, Pittsburghom a ani Detroitom, dočkal sa až v piatom klube - Chicagu. Úsilie Mariána Hossu o zisk cennej trofeje sledovali s napätím fanúšikovia aj hokejoví odborníci. V predchádzajúcich dvoch sezónach totiž starší z bratov Hossovcov síce hral vo finále, no ani s Penguins, ani s Red Wings nedokázal triumfovať. Zdalo sa, že v jeho prípade ide o akúsi kliatbu.

V stredu 9. júna ju však dokázal prelomiť. Okrem samotného hokejistu mali určite najväčšiu radosť z jeho víťazstva rodinní príslušníci, brat Marcel a rodičia. "Celá rodina je veľmi šťastná, že sa to Mariánovi podarilo. Dokázal to v kvalitnom tíme, ktorý je síce mladý, ale počas celého play-off ukazoval svoje možnosti. Mariánovi neskutočne tento úspech prajeme, pretože sa o to pokúšal už tretíkrát a až teraz mu to vyšlo," prezradil pre agentúru SITA otec skvelého útočníka a asistent slovenskej hokejovej reprezentácie František Hossa. Rodina Hossovcov bude oslavovať veľký úspech už v najbližších dňoch priamo v zámorí. "Už sme na ceste do Ameriky a ideme oslavovať. Všetci sme veľmi šťastní, že sa mu to podarilo," dodal F. Hossa.

Jeho syn Marián sa po dvanástich rokoch v zámorí stal rešpektovaným hráčom. Čakanie na Stanleyho pohár mu "osladil" mladý kapitán Chicaga Jonathan Toews, ktorý slovenskému krídelníkovi odovzdal túto trofej ako prvému. "Tento rešpekt si Marián vyslúžil herným prejavom, aj keď z hľadiska produktivity nebol až taký úspešný ako v Detroite alebo v Pittsburghu. Vykonával však inú činnosť, ktorú oceňovalo nielen vedenie Chicaga, ale aj fanúšikovia a odborníci v Amerike," doplnil pred odletom do zámoria František Hossa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rodina Mariána Hossu už na ceste do zámoria