Rodgers je novým trénerom Škrtelovho FC Liverpool

SITA|1. jún 2012 o 12:57

Anglický futbalový klub FC Liverpool v piatok predstavil Brendana Rodgersa ako nového trénera prvého tímu.

LIVERPOOL. Tridsaťdevätročný severoírsky kouč strieda na lavičke škótsku legendu Anfield Roadu Kennyho Dalglisha.

"Táto príležitosť je pre mňa požehnaním. Chcem sa za ňu poďakovať majiteľovi Johnovi Henrymu, prezidentovi Tomovi Wernerovi a spoločnosti Fenway Sports Group. Som nadšený a nemôžem sa dočkať začiatku tohto neuveriteľného projektu. Sľubujem, že zasvätím svoj život boju za tento klub a obrane jeho princípov na ihrisku aj mimo neho," odhodlane vyhlásil Rodgers.

Nový tréner "The Reds" už v stredu absolvoval rokovanie s majiteľom klubu Henrym, na ktorom sa dohodli na finančných podrobnostiach kontraktu. Konkurenčný waleský klub Swansea, kde Rodgers doteraz pôsobil, dostane ako kompenzáciu päť miliónov libier (6,25 milióna eur). Brendan Rodgers v minulosti viedol aj Reading či Watford, je považovaný za jedného z najperspektívnejších trénerov vo Veľkej Británii.

Dalglish musel z klubu odísť po neúspešnej sezóne - Liverpool síce získal Carling Cup, no v ligovom pelotóne obsadil až ôsme miesto. Jedným z mála svetlých momentov tímu boli výkony slovenského reprezentačného stopéra Martina Škrtela, ktorého fanúšikovia vyhlásili za najlepšieho hráča uplynulého ročníka. Naopak, sklamala štvorica anglických posíl Andy Carroll, Stewart Downing, Jordan Henderson a Charlie Adam, za ktorú Dalglish zaplatil viac ako 100 miliónov libier.

"Fenway Sports Group chce budovať klub s dlhodobou perspektívou. Menovanie Brendana Rodgersa za trénera je jeden z najdôležitejších krokov na tejto ceste. Brendanova komplexná futbalová filozofia vyhovuje nášmu klubu aj tým, ktorí do neho ešte len prídu. Bol našou prvou voľbou a ani na chvíľu nezaváhal, keď sme za ním prišli s našou víziou," uviedol nového kouča majiteľ LFC Henry.

Nachádzate sa tu:
Domov