Rodák inkasoval od anglického majstra sedem gólov v FA Cupe

Marek Rodák
Marek Rodák (Autor: SITA/AP)
SITA|6. jan 2019 o 17:27

V 3. kole Anglického pohára dostala defenzíva Rotherhamu lekciu na pôde City.

LONDÝN. Slovenský brankár Marek Rodák z druholigového Rotherhamu nezabránil vysokej prehre na ihrisku úradujúceho anglického majstra Manchesteru City 0:7 v nedeľňajšom stretnutí 3. kola FA Cupu a jeho tím v najstaršej futbalovej súťaži končí.

Dvadsaťdvaročného Košičana postupne prekonali Raheem Sterling, Philip Foden, vlastný gól si dal Ajayi a po prestávke pridali ďalšie zásahy Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Nicolás Otamendi a striedajúci Leroy Sané.

Futbalisti Oldhamu Athletic a Newport County sa postarali o veľké prekvapenia v nedeľňajších dueloch 3. kola Pohára FA. Tímy, ktoré pôsobia v štvrtej najvyššej anglickej lige, postúpil do 4. kola najstaršej futbalovej súťaže na úkor zástupcov Premier League Fulhamu a Leicesteru City.

Obrovský favorit Fulham viedol po zásahu Dennisa Odoia z 52. minúty, no outsider dokázal v 76. minúte vyrovnať, keď sa presadil z pokutového kopu Sam Surridge.

Rovnakú šancu dostali aj domáci "Cottagers", ale srbský kanonier Aleksandar Mitrovič penaltu v 84. minúte nepremenil a o štyri neskôr dokonal senzáciu Callum Lang, keď upravil na 2:1.

Rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas na pôde Newportu. Ten vyhrával od 10. minúty zásluhou Jamille Matta. O vyrovnanie sa postaral osem minút pred koncom Rachid Ghezzal, no o tri minúty neskôr zahral Marc Albrighton rukou v šestnástke a Padraig Amond penaltu premenil.

"Je to ešte trochu surrealistické. Všetci bojujeme jeden za druhého a zaslúžili sme si to. Je to úžasné," povedal Matt pre BBC.

Do 4. kola prešiel aj ďalší zástupca Premier League Watford, ktorý si taktiež doma poradil s Wokingom 2:0. Zo súťaže vypadol líder druhej najvyššej Championship Leeds United, keď nestačil na ligového konkurenta Queens Park Rangers (1:2).

Výsledky nedeľňajších stretnutí 3. kola Anglického pohára - FA Cupu:

Fulham - Oldham 1:2

Manchester City - Rotherham 7:0
Marek Rodák (Rotherham) odchytal celý duel

Millwall - Hull 2:1

Preston - Doncaster 1:3

Queens Park Rangers - Leeds 2:1

Sheffield United - Barnet 0:1

Woking - Watford 0:2

Newport - Leicester 2:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»FA Cup»Rodák inkasoval od anglického majstra sedem gólov v FA Cupe