Roberto Carlos podpísal 2-ročnú zmluvu s Fenerbahce Istanbul

SITA|19. jún 2007 o 13:35

ISTANBUL 19. júna (SITA, AP) - Do nedele ešte neodmysliteľný pilier ľavej strany obrany španielskeho veľkoklubu Realu Madrid Roberto Carlos v utorok svojím podpisom definitívne spečatil svoje dvojročné ...

ISTANBUL 19. júna (SITA, AP) - Do nedele ešte neodmysliteľný pilier ľavej strany obrany španielskeho veľkoklubu Realu Madrid Roberto Carlos v utorok svojím podpisom definitívne spečatil svoje dvojročné angažmán v tureckom Fenerbahce Istanbul a symbolicky si obliekol žlto-modrý dres. Tridsaťštyriročného Brazílčana vítal dav fanúšikov už na Atatürkovom letisku a ďalšie tisícky prišli hviezdnu akvizíciu pozdraviť z tribún Štadióna Sükrüa Saracogla, kde Carlos podpísal dvojročný kontrakt. "Som naozaj veľmi hrdý, že môžem obliecť tento dres. Túžim v ňom zdvihnúť nad hlavu Pohár UEFA," naznačil ambície hráč, ktorý farby "bieleho baletu" hájil od roku 1996. "Sme svedkami historického okamihu, ktorým sa začína naše ťaženie za úspechom v pohárovej Európe," pridal sa prezident Fenerbahce Aziz Yildirim. Subtílny, ale rýchlonohý obranca s obávanou strelou z diaľky prichádza do tímu tureckého majstra s titulom zo španielskej Primera Division, ktorý iba v nedeľu Real potvrdil víťazstvom v poslednom kole súťaže nad Realom Mallorca (3:1).

Roberto Carlos da Silva futbalovo vyrastal v mládežníckom výbere Uniao Sao Joao, profesionálnu kariéru začal v Palmeiras, odkiaľ v roku 1995 zamieril do Interu Miláno. V Reale Madrid pôsobí od roku 1996, za "biely balet" odohral 368 stretnutí a strelil 47 gólov.

Fenerbahce pod vedením Carlosovho krajana Zica získalo v uplynulej sezóne už 17. titul v domácej súťaži, v kádri tureckých "žltých kanárikov" má v súčasnosti troch brazílskych "kanárikov" - obrancu Edu Dracenu, stredopoliara Alexa a útočníka Deivida.


Nachádzate sa tu:
Domov