Olympiáda bude bez nich. Ako reagujú Lantoši a Liška?

Róbert Lantoši.
Róbert Lantoši. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Autor: TASR)
Stanislav Benčat|18. jan 2022 o 15:19

Neúčasť hráčov z KHL a Elitserien je prekvapením nominácie.

BRATISLAVA. Najväčším prekvapením v olympijskej nominácii je absencia Róberta Lantošiho a Adama Lišku. Ako reagovali na túto skutočnosť?

Sportnet oslovil obidvoch hráčov, ktorí boli súčasťou národného mužstva na posledných dvoch majstrovstvách sveta.

Lantoši pôsobí vo Švédsku. Sezónu začal ako hráč Rögle, kde v šiestich zápasoch strelil jeden gól. Po prestupe do Linköpingu pookrial, v 24 zápasoch nazbieral 14 bodov, v posledných dueloch pravidelne boduje.

Do národného tímu sa však tentokrát nedostal.

„Mrzí ma to, ale nevadí. Mám aspoň ešte väčšiu motiváciu do budúcnosti. Na nikoho nezanevriem. Reprezentácia mi otvorila dvere do sveta. Ak by sa mi naskytla možnosť ísť ako náhradník, určite pôjdem,“ reagoval Lantoši.

Dvadsaťdvaročný Liška pôsobí v ruskom Čerepovci. V tíme účastníka KHL je piaty najproduktívnejší hráč. V 47 zápasoch získal 19 bodov (8+11).

„Urobil som, čo bolo v mojich silách. Mám najlepšiu sezónu v doterajšej kariére v KHL. Za reprezentáciu som v tejto sezóne zatiaľ nehral, ale nastupujem v tíme pravidelne, mám na konte už takmer 50 zápasov, čo je dosť,“ reagoval Liška v narážke na otázku, či mu nemohla uškodiť neúčasť na Švajčiarskom pohári.

Vo Vispe pôvodne mal hrať, ale nešťastne sa zranil pred turnajom, keď ho trafil puk do tváre. Slováci napokon na podujatí skončili na druhom mieste.

Adam Liška.
Adam Liška. (Autor: TASR)

Či má šancu dostať sa do Pekingu ako náhradník, nevie. „Nikto mi neoznámil, že by som mal byť náhradník. S nikým som nekomunikoval.“

Bude sledovať zápasy slovenskej reprezentácie?

„Keď budem mať čas, tak si ich pozriem. Možno budem mať aj iný program, potrebujeme dohrať niektoré odložené zápasy v KHL. V najbližšom období budem trénovať pripravovať sa na play-off,“ dodal Liška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Olympiáda bude bez nich. Ako reagujú Lantoši a Liška?