River Plate sa stal víťazom Juhoamerického superpohára

Futbalisti River Plate.
Futbalisti River Plate. (Autor: TASR)
SITA|31. máj 2019 o 10:56

V dvojzápase porazil Athletico Paranaense.

BUENOS AIRES Argentínsky futbalový tím River Plate Buenos Aires sa stal víťazom Juhoamerického superpohára (Recopa Sudamericana).

V tradičnom súboji medzi držiteľom Juhoamerického pohára a víťazom Pohára osloboditeľov River Plate v domácej odvete zdolal brazílskeho súpera Athletico Paranaense 3:0 a v súčte s prvým zápasom triumfoval 3:1.

Domáci už v 15. min zmazali jednogólové manko z prvého súboja, keď bol úspešný Ignacio Fernández. Keď sa už schyľovalo ku koncu zápasu a rozhodnutiu v penaltovom rozstrele, hráči River Plate dvakrát udreli.

Pred 62 000 divákmi na Estádio Monumental de Núňez najprv v prvej minúte nadstaveného času skóroval Lucas Pratto a o ďalšie štyri minúty pridal gólovú poistku Matias Suárez.

Tridsaťročný útočník Pratto sa gólmi postaral aj o vlaňajší zisk Pohára osloboditeľov pre River Plate.

"Náš triumf v superpohári znamená, že River Plate je najlepší klub na juhoamerickom kontinente," povedal Pratto. Tréner River Plate Marcelo Gallardo zaokrúhlil počet titulov v rôznych súťažiach s River Plate na desať. Je najúspešnejší tréner v histórii tohto klubu, hoci má len 43 rokov.

Juhoamerický superpohára - odveta:

River Plate (Arg.) - Athletico Paranaense (Braz.) 3:0 (1:0) - prvý zápas 0:1

/River Plate je víťazom súťaže/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»River Plate sa stal víťazom Juhoamerického superpohára