Rijkaard údajne odmietol Ajax

SITA|13. máj 2009 o 15:54

Frank Rijkaard razantne odmietol správy o tom, že by sa mal stať trénerom holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam. Podľa slov bývalého kouča FC Barcelona Rijkaarda ešte ...

AMSTERDAM. Frank Rijkaard razantne odmietol správy o tom, že by sa mal stať trénerom holandského futbalového klubu Ajax Amsterdam. Podľa slov bývalého kouča FC Barcelona Rijkaarda ešte nie je pripravený na návrat do rodnej krajiny v pozícii kormidelníka a radšej by trénoval nejaké zahraničné mužstvo. Túto informáciu zverejnil futbalový časopis Voetbal International. Z postu trénera najslávnejšieho holandského klubu odstúpil 6. mája Marco van Basten. Dôvodom jeho abdikácie boli nepresvedčivé výsledky jeho zverencov, ktorí v Eredivisie 2008/09 obsadili konečné 3. miesto a nekvalifikovali sa do budúcoročnej edície Ligy majstrov. Záujem Ajaxu odmietol aj kouč rakúskeho Red Bull Salzburg Co Adriaanse.

Rijkaardovým snom je trénovať v talianskej Serie A alebo anglickej Premier League. V súvislosti s jeho menom sa spomínajú najmä AC Miláno, FC Chelsea či Manchester City.

Nachádzate sa tu:
Domov