Skončil úplne prázdny. Olympijský víťaz odstúpil z Vuelty

Richard Carapaz.
Richard Carapaz. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. aug 2021 o 15:36

Richard Carapaz skončil vlani na Vuelte druhý.

BRATISLAVA. Ekvádorský cyklista Richard Carapaz v tomto roku vyhral preteky Okolo Švajčiarska, bol celkovo tretí na Tour de France a senzačne sa stal olympijským víťazom v pretekoch s hromadným štartom v Tokiu.

Na Vueltu prišiel už značne unavený ako podpora iných lídrov v tíme Ineos Grenadiers, ale konca pretekov sa nedočkal. Odstúpil počas 14. etapy, keď v jednom zo stúpaní zastal úplne vyčerpaný z tepla.

V tom čase mu v priebežnom celkovom poradí patrila 49. priečka s mankom vyše 57 minút na nórskeho lídra Odda Christiana Eikinga.

"Chcel som podporiť náš tím na Vuelte. Každý deň som dával do toho všetko, ale horúčava ma premohla a skončil som úplne prázdny." priznal Carapaz na webe cyclingnews.com.

"V tejto sezóne som už toho dosiahol veľa. Preto mám teraz aj nárok na oddych a prehodnotím svoje ďalšie ciele," vyhlásil víťaz Giro d'Italia 2019.

Carapaz vlani tvrdo bojoval o víťazstvo na Vuelte s Primožnom Rogličom. Napokon v celkovom sumáre osemnástich etáp zaostal za slovinským favoritom iba o 24 sekúnd a obsadil druhú priečku.

"Bolo mi jasné, že toto umiestnenie nezopakujem, ale chcel som byť nápomocný spolujazdcom," doplnil Carapaz.

Po 15. etape pretekov La Vuelta ciclista a Espaňa je nečakaným lídrom Nór Odd Christian Eiking z tímu Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux. Druhý je Francúz Guillaume Martin s mankom 54 sekúnd. Roglič túžiaci po víťaznom hetriku na treťom mieste zaostáva o 1:36 min.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Skončil úplne prázdny. Olympijský víťaz odstúpil z Vuelty