Súboj s Marpom je nový impulz, ktorý som potreboval, hovorí Ilja Škondrič

Organizácia RFA si pre divákov pripravila ďalší ťahák.

PRAHA. Organizácia RFA si pre svojich fanúšikov pripravila unikátny zápas. Do ringu sa proti sebe postavia legendárny tréner a MMA bojovník Ilja Škondrič a raper Marpo, ktorý má ale bohaté skúsenosti z postojárskych disciplín.

A bol to práve návrat ‘krstného otca’ slovenského MMA Škondriča, ktorý prišiel ako blesk z jasného neba.

„Pre tento súboj som sa rozhodol, pretože nastala mierna stagnácia vo viacerých veciach, takže toto bol výborný, povedal by som, kľúč k novým dverám,“ prezradil pre Sportnet Škondrič.

Ten sa po fyzickej stránke cíti veľmi silný a s úsmevom berie aj fakt, že na tento zápas musí schudnúť. „Aspoň si upravím jedálniček,“ dodáva.

Škondrič taktiež prízvukuje, že je v RFA veľmi spokojný, keďže mu dali najlepšie možné podmienky. „Je to nová organizácia, nový oheň, nové myšlienky a pre mňa nový impulz, ktorý som veľmi potreboval. Rovnako mi vyhovuje zmýšľanie vedenia RFA.“

Aj keď je Škondrič skôr zemiar, pri pohľade na štatistiky možno badať, že množstvo zápasov vyhral knokautom. Box mu teda nie je cudzí, keďže aj ten je súčasťou MMA.

Marpa pritom dobre poznáme zo súboja s ďalším raperom Rytmusom, ktorého dokázal dostať do počítania a nakoniec súboj vyhral na body. Aj preto sa Škondrič na súpera teší, ale je si vedomí aj jeho kvalít.

„Teším sa, že je to práve Marpo. Robil v minulosti thajský box a aj nejako vyzerá.

Určite bude mať výhodu v tom, že ten postoj dlhodobo trénuje, teraz má pred sebou ťažký zápas, čiže predkladám, že sa bude svedomito pripravovať. Dokonca som počul, že absolvuje nejaký zahraničný kemp, čiže budem si musieť dávať pozor.“

Známy bojovník a tréner sa na súboj bude pripravovať v domovskom gyme OFA pod vedením Ikosa Ibragimova, ale určite vycestuje aj na zahraničné kempy, či už do Thajska alebo na Kubu. Prípravu na takýto dôležitý súboj teda v žiadnom prípade nepodceňuje.

Samozrejme, pred takýmto súbojom sa natíska otázka, či uvidíme Škondričovu rozlúčku s profesionálnym zápasením.

„Ťažko povedať, či to bude rozlúčka, uvidíme, ako sa budem cítiť, pretože popri MMA robím aj jiu jitsu, grappling, čiže toto bude niečo nové. Uvidíme, či mi zdravie dovolí pokračovať v kariére. Zatiaľ som ale zdravý, silný a hlavne mám chuť trénovať, bojovať, zdokonaľovať sa a stále hľadať niečo nové.“

V decembri sa tak môžeme tešiť na Škondriča v tej najlepšej forme.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Súboj s Marpom je nový impulz, ktorý som potreboval, hovorí Ilja Škondrič