Réway, Gríger, Kolena. Náš prvý útok ovládol štatistiky MS 20

Martin Réway strieľa góly od prvého zápasu s Nemeckom.
Martin Réway strieľa góly od prvého zápasu s Nemeckom. (Autor: TASR / AP)
Michal Trško|31. dec 2013 o 09:20

Martin Réway sa po troch zápasoch delí o prvú priečku tabuľky kanadského bodovania s Kanaďanom Anthonym Manthom. Tretí je Gríger a štvrtý Kolena.

BRATISLAVA. Tabuľka kanadského bodovania MS do 20 rokov vyzerá podobne ako rovnaká tabuľka slovenského mužstva. Na prvých piatich priečkach sú traja Slováci.

O prvé miesto sa Martin Réway delí s Kanaďanom Anthonym Manthom, nasledujú ich zase len Slováci David Gríger a Milan Kolena.

Až potom pokračuje zoznam menami Švédov, Američanov a ďalších Kanaďanov. Na delenom 30. mieste je opäť Slovák Marko Daňo.

Siahali po senzácii

Ani osobné štatistiky však Réwayovi náladu po prehre s Kanadou nezlepšovali.

"Ťažko sa mi hneď po zápase hovorí, dosť to bolí a je to ešte citlivé. Opäť sme urobili to isté čo s Američanmi. Zbytočne sme faulovali. Sami vidíte ako to tieto tímy dokážu využiť. Neviem prečo sme boli v takom strese. Postup už máme istý, mohli sme urobiť veľkú senzáciu, ako tu, tak aj na Slovensku. Škoda", povedal pre portál ošporte.sk po zápase Réway.

V zápase bol pri všetkých našich góloch: jeden dal a pri ďalších dvoch asistoval. Nestačilo to, Réwaya hneval inkasovaný gól na 3:3.

"Nemali sme dostať ten gól. To sa stane asi len nám. Dúfam, že vo štvrťfinále sa to už nebude opakovať," dodal Réway.

V zápase proti Česku (dnes o 13:30) tak budeme bojovať o tretie miesto v skupine.

Réwayov gól Kanade

reway.gif

Na Čechov chceme vyletieť

"Čaká nás dôležitý zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť. Musíme zregenerovať, pretože sme v zápase opäť nechali všetko. Treba na nich vyletieť a zápas vyhrať," dodal pred zápasom s Českom Réway.

Česko po prekvapivej prehre s Nemeckom potrebuje s nami minimálne dva body za výhru po samostatných nájazdoch, inak spadne do zápasov o udržanie s Nórskom.

"Teraz už je to za nami. Rovnako ako sme hodili za hlavu tú výhru nad Kanadou, tak teraz musíme zabudnúť na prehru s Nemeckom," upozorňuje pre idnes.cz český kapitán Petr Šidlík.

"Zápas bol možno ku koncu ťažší po psychickej stránke ako po fyzickej, ale Slováci budú ešte len hrať. Majú teda ešte menej času na regeneráciu a prípravu a v tom by mohla byť naša výhoda," videl krátko po prehre s Nemeckom nádej Šidlík.

Kanadské bodovanie ku 30.12.213 (Kliknite pre zväčšenie)

bodovanie_30_12.jpg

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Réway, Gríger, Kolena. Náš prvý útok ovládol štatistiky MS 20